Published On: joi, Mai 26th, 2016

Terenuri de case pentru cuplurile tinere

Share This
Tags

Dan Paun, candidatul ALDE la Primaria Braila doreste constructia unui cartier de locuinte pentru tineri. Acest proiect ar putea creea 5000 de locuri de munca.

Consiliul Local Municipal poate achizitiona un astfel de teren la marginea orasului de la proprietarii privati cu un pret foarte mic pentru cuplurile tinere. Odata cu acest proiect, s-ar putea rezolva problema locurilor de munca pe anumite arii, fiind necesari peste 5.000 de angajati: „Eu am o idee mult mai simpla pentru dezvoltarea zonei, nu parcuri industriale care deja exista, asa cum sugereaza unii. Daca ai deja o haina, de ce sa iti mai cumperi inca una de aceeasi culoare? Sa fim seriosi! Avem atata teren in jurul Brailei, intre ultimele case din oras si soseaua de centura sunt sute de hectare. Trebuie data o hotarare de Consiliu Local privind cumpararea unui teren din acelea aflate acum in proprietate privata. Pe un hectar de teren se pot construi cel putin 30 de locuinte. Avem in prezent 3.000 de familii tinere, care vor sa-si construiasca locuinte. Daca facem un calcul foarte simplu, aprobam o hotarare a CLM pentru cumpararea unui teren de 50 de hectare, pe care il parcelam, tragem utilitati si apoi dam terenurile tinerilor gratuit, in baza legii 15.

Ca sa construim 1.500 de locuinte, in doi ani, cat prevede regulamentul CLM privind atribuirea acestor terenuri, avem nevoie de mii de angajati. Asta inseamna mii de locuri de munca, consum de materiale si  energie. Apoi banii se intorc in bugetul local din taxe si impozite, dupa care din impozitarea locuintelor.

Cred ca o parcela ar costa cel mult 1.500 de euro -  un pret foarte mic pentru CLM. Ar fi locuinte de 20-30 de mii de euro, iar un cuplu de tineri poate face un credit la banca, pentru a-si constui o casa. 1.500 de case inseamna cel putin 5.000 de locuri de munca si apoi, priectul poate fi prelungit”, a declarat candidatul ALDE.

Comentarii

comentariu

About the Author

-