Published On: mar, Mai 24th, 2016

Tepe in stil bulgar luate de braileni

Politia Bulgara a cooperat cu Politia Romana pentru a destructura o grupare infractionala din Bulgaria, specializata in talharii, distrugeri si furturi calificate, care a actionat si in judetul Braila. Colaborarea celor doua forte de ordine s-a intins pe o perioada de zece luni.

La finele lunii aprilie, ofiterii de politie din Constanta si Arges, sub coordonarea Directiei de Investigatii Criminale din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane au identificat trei cetateni bulgari banuiti ca ar face parte din aceasta grupare si ca ar fi provocat mai multe pene de cauciuc pentru a sustrage bani si bunuri din masini. Cei trei au fost prinsi in fapt, in comuna Maracineni, din judetul Arges, dupa ce au furat dintr-o masina o borseta cu suma de 6.000 lei.

In perioada iulie 2015 – aprilie 2016, suspectii ar fi comis mai multe infractiuni de talharie, distrugere si furt calificat, pe raza judetelor Constanta, Galati, Braila, Buzau, Olt si Arges, iar ulterior s-ar fi ascuns in Bulgaria. Barbatii ar fi actionat, cu precadere, in parcarile unor complexe comerciale. In timp ce conducatorii auto remediau penele de cauciuc provocate de cei in cauza, acestia ar fi sustras bani sau bunuri de valoare din vehiculele lasate nesupravegheate si neasigurate”, se arata intr-un comunicat al Inspectoratului General al Politiei Romane.

Talharii au ajuns in fata judecatorilor cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile. La cercetari au participat si ofiterii din cadrul structurilor de investigatii criminale din Galati, Braila si Buzau.

Comentarii

comentariu

About the Author

-