Published On: mar, Mai 24th, 2016

Siguranta pietonilor, prioritate a politistilor braileni

Politia Romana actioneaza permanent pentru cresterea gradului de siguranta rutiera pe drumurile publice si fluidizarea traficului, siguranta pietonilor constituind una dintre prioritatile politistilor.

In perioada 23- 29 mai 2016, politistii rutieri actioneaza pe arterele principale din municipiul Braila si pe drumurile din judet, pentru depistarea si sanctionarea conducatorilor de autovehicule care nu respecta normele rutiere privind acordarea prioritatii de trecere pietonilor angajati in traversarea regulamentara a drumului public prin locurile special amenajate si semnalizate, respectiv a indisciplinei pietonilor angajati in traversare prin loc nepermis.

In aceasta saptamana, politisti de la Serviciul si Biroul Rutier, de la Biroul Ordine Publica si politiile orasenesti vor actiona, zilnic, in zonele in care au fost inregistrate accidente rutiere produse pe fondul incalcarii normelor rutiere de catre pietoni si neacordarii prioritatii de trecere pietonilor angajati in traversarea regulamentara a drumului public.

De asemenea, se va avea in vedere asigurarea fluentei si sigurantei traficului rutier, prin prezenta activa a efectivelor de politie pe sectoarele de drum cu trafic intens si risc rutier ridicat.

Politia Rutiera atrage atentia tuturor participantilor la trafic, indiferent de calitatea pe care o au, de conducator auto sau de pieton, cu privire la necesitatea respectarii regulilor de circulatie si adoptarea unei conduite preventive, pentru reducerea evenimentelor rutiere nedorite.

Politistii braileni recomanda pietonilor: Traversarea drumurilor publice sa se faca numai prin locurile special amenajate si semnalizate prin indicatoare sau marcaje si numai pe culoarea verde a semaforului, iar in lipsa acestora pe la coltul strazilor si numai dupa ce s-au asigurat temeinic.

Acolo unde nu exista amenajate trotuare sau poteci laterale, deplasarea se va realiza numai pe partea stanga a drumurilor, cat mai aproape de marginea acestora.

In intersectiile fara marcaj pietonal, traversati pe la coltul strazii, numai dupa o temeinica asigurare!

Evitati sa traversati strada in fuga!

Asteptati mijloacele de transport in comun numai pe trotuare sau refugiile special amenajate si nu pe partea carosabila!

Dupa coborarea din mijloacele de transport in comun, nu traversati strada prin fata sau prin spatele acestora. Traversarea se realizeaza numai dupa plecarea lor din statie, prin locurile special amenajate!

Comentarii

comentariu

About the Author

-