Published On: vin, Mai 13th, 2016

Sala Polivalenta gazduieste Festivalul de C’Arte

Ieri, 12 mai, a avut loc la Sala Polivalenta din Braila, deschiderea oficiala a celei de a doua editii a Festivalului de C'Arte. La prima zi a vestivalului au fost prezente mai multe nume importante ale culturii romanesti. In deschiderea evenimentului, au luat cuvantul scriitorul si criticul Ioan Cristescu, director al Muzeului National al Literaturii Romane din capitala, profesorul Viorel Mortu, vicepresedintele Consiliului Judetean Braila si Dragos Neagu, directorul Bibliotecii Judetene "Panait Istrati".

Scriitorul si criticul Ioan Cristescu, director al Muzeului National al Literaturii Romane, a spus in discursul sau  ca este de apreciat ca se desfasoara astfel de evenimente, festivaluri de poezie, de proza sau de critica literara in Braila. Acesta a mai adaugat ca se bucura de faptul ca in cadrul acestui eveniment sunt imbinate mai multe genuri ale artelor.

"Avem si un film in premiera absoluta pentru Braila, sambata seara, va fi un concert Nicu Alifantis, vor fi doua concerte de jazz, astfel incat zona artelor va fi foarte bine reprezentata si va doresc sa aveti placerea de a fi in fiecare zi aici. Daca nu putem sa cumparam carti, macar sa le privim si sa le rasfoim.(…) De altfel, peste tot unde se fac targuri de carte sau festivaluri, institutiile statului se implica, indiferent de oras. Este firesc acest lucru, pentru ca, din nefericire, cultura, in tara aceasta, este un domeniu deficitar, ca multe altele. Incercam sa canalizam energii pe zona aceasta, iar acest lucru trebuie facut cu sprijinul autoritatilor", a spus directorul Muzeului National al Literaturii Romane.

Comentarii

comentariu

About the Author