Published On: mar, Mai 10th, 2016

PROCURORII DNA SE JOACA CU FOCUL INTERCEPTARILOR

Desi patru judecatori TMB au fost condamnati la inchisoare la fond, in apel Inalta Curte nu stie cine a facut interceptarile atasate rechizitoriului DNA. ICCJ a cerut DNA in scris sa spuna cine a facut interceptarile, fapt de o gravitate deosebita, care arata ca la fond judecatorul Ciprian Ghita de la CAB a mers 100% pe mana procurorilor fara sa verifice (Adresa)

Iata o mostra de nemaivazuta neglijenta a procurorilor DNA, daca nu cumva asistam la un fapt deliberat de natura sa ascunda lucruri necurate din etapa de interceptare a judecatorilor sindici inculpati in dosarul omului de afaceri Dan Adamescu (judecatorii Mircea Moldovan, Elena Roventa, Ciprian Sorin Viziru si Ion Stanciu).

Desi s-au dat ani grei de inchisoare la fond de catre judecatorul Curtii de Apel Ciprian Alexandru Ghita, nici pana in prezent nu se cunoaste cine a pus in executare numeroasele mandate de interceptare emise in acest dosar de Curtea de Apel Bucuresti si Inalta Curte. Se banuieste ca este vorba de anumiti lucratori ai DNA si anumiti ofiteri SRI, dar din dosarul procurorilor anticoruptie acest lucru nu reiese, aspect nepermis.

facsimil_ICCJ_mark

Este motivul pentru care la termenul din 11 aprilie 2016, completul ICCJ format din judecatorii Ana Maria Dascalu, Stefan Pistol si Geanina Arghir a solicitat DNA sa comunice pana la termenul de luni 9 mai 2016: “cine a pus in executare mandatele de supraveghere tehnica in cauza, respectiv cine a efectuat interceptarile convorbirilor telefonice si inregistrarile ambientale, in baza autorizatiilor emise de judecatorul competent din cadrul Curtii de Apel Bucuresti si al Inaltei Curti de Casatie si Justitie. Va adresam rugamintea de a inainta un raspuns inainte de termenul de judecata stabilit in cauza, respectiv cel din data de 9 mai 2016” – (vezi facsimil 1)

Ati mai vazut si auzit asa ceva? Cum oare se gestioneaza si se probeaza in dosare informatiile obtinute in baza mandatelor de supraveghere tehnica? Cum se intocmesc la DNA procesele-verbale de realizare a interceptarilor telefonice si ambientale, daca din ele nu rezulta cine le-a efectuat? Cum de la fond judecatorul CAB Ciprian Alexandru Ghita nu a fost curios sa verifice aspectele esentiale legate de interceptarile depuse ca probe in acuzare la dosar?

Iata o intrebare pe care o punem si semnatarilor rechizitoriului DNA nr. 316/P/2013 emis la data de 20 iunie 2014 de procurorii Danut Volintiru si Carmen Tundrea, verificati de seful lor de sectie Gheorghe Popovici.

Un avocat s-a sinucis in acest dosar in ziua cand judecatorii au fost retinuti de DNA

Amintim ca in luna mai 2014, in ziua in care cei patru judecatori sindici de la TMB au fost arestati si plimbati in catuse prin fata presei (cu incalcarea grava a prezumtiei de nevinovatie), unul dintre avocatii afaceristului Dan Adamescu s-a sinucis aruncandu-se in fata metroului. Avocatul George Dumitru avea 36 ani si tocmai declarase la DNA ca ar fi intermediat o spaga pentru unii dintre judecatori. Au fost reale acuzatiile sau smulse sub presiune? Misterul este departe de a fi elucidat.

De asemenea, in acest dosar, expertul INEC Gheorghe Pop a atestat la 11.03.2016 ca toate inregistrarile depuse de DNA la dosar in copii DVD nu sunt originale si nu se poate stabili autenticitatea lor, precizand ca in unele situatii a descoperit: “montaje realizate prin juxtapunerea unor fragmente din mai multe inregistrari”. In curand vom publica expertiza.

Dosarul aflat in apel la ICCJ a ramas in pronuntare luni 9 mai 2016, dupa ce aparatorii au pus concluzii de achitare, acuzand in majoritatea lor ca dosarul este o inscenare bazata pe denunturi si interceptari.

faximil_rechizitoriu_judecatori_sindici

sursa luju.ro

 

Comentarii

comentariu

About the Author

-