Published On: mar, Mai 17th, 2016

Pretul apei potabile a fost majorat / O noua majorare este programata pentru 2017

Luna mai nu aduce doar o crestere a salariului minim pentru braileni, ci si o majorare a tarifului pentru apa potabila. Pretul apei a crescut pentru populatie cu 5%, astfel operatorul de apa-canal-epurare va factura cu 3.95 lei metrul cub de apa(cu TVA de 9%) plus 2.61 lei/mc – canalizare (cu TVA de 20%), asadar un total de 6,56 lei/mc pentru serviciul cumulat. Facturarea cu noul tarif, majorat cu 0,3 lei, se va face din luna iunie, pentru consumul contorizat in cursul lunii mai.

Consiliul Local Municipal si Consiliul Judetean au aprobat la inceputul acestui an planul tarifar la apa si canalizare pentru 2016 si 2017. Prin acest plan cererea majorarii cu 5% cu aplicare din aceasta luna, iar in a doua etapa – 12% din mai 2017, facuta de operatorului public de apa-canal-epurare, Compania de Utilitati Publice Dunarea Braila a fost aprobata. Dupa ce se va implementa si modificarea de tarif de 12%, din mai 2017, brailenii vor ajunge sa plateasca 7,34 lei/mc, din care 4,42 lei/mc – apa (TVA de 9%) si 2,92 lei/mc – canalizare (cu TVA de 20%).

Potrivit celui mai studiu realizat de Institutul pentru Politici Publice (IPP) pe piata serviciilor de apa-canal-epurare arata ca Braila se pozitioneaza, alaturi de Galati, pe locul 18 la nivel national. Cea mai scumpa apa din Romania o platesc, potrivit aceluiasi studiu, buzoienii, urmati de nemteni si tulceni. La polul opus, cea mai ieftina apa potabila o platesc locuitorii din Targu Jiu si cei din Zalau si Cluj-Napoca.

Comentarii

comentariu

About the Author