Published On: lun, Mai 30th, 2016

Politistii de la prevenire au desfasurat activitati in cadrul unui proiect educational

In aceasta saptamana, politistii braileni au demarat activitatile preventive in cadrul celui de-al saselea Proiect „Zilele Sigurantei”, in zona Ianca-Plopu-Oprisenesti.

Proiectul educational „Zilele Sigurantei”, initiat si sprijinit de OMV PETROM S.A, se deruleaza in perioada mai-iunie 2016, in parteneriat cu Liceul Tehnologic „Nicolae Oncescu” si  Liceul Teoretic „Constantin Angelescu”, din orasul Ianca, Scoala Gimnaziala Plopu, Inspectoratul de Politie Judetean Braila, Centrul de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Braila, Agentia Nationala Impotriva Traficului de Persoane – Centrul Regional Galati si Inspectoratul Scolar Judetean Braila.

Primele activitati prevazute in proiect s-au desfasurat sub denumirea „Inamicul din spatele tastaturii” si s-au adresat elevilor de nivel gimnazial si liceal. Acesta a avut drept scop promovarea utilizarii intr-un mod sigur și responsabil a Internetului, prin constientizarea de catre elevi a pericolelor navigarii si socializarii online.

Astfel, politistii de la compartimentul Analiza si Prevenirea Criminalitatii au popularizat platforma www.oradenet.ro, lansata la data de 19.04.2016, de Organizatia “Salvati Copiii” Romania, prezentandu-le elevilor si cadrelor didactice tipurile de informatii pe care le pot obtine consultand aceasta platforma, prin utilizarea optiunii ctrl_Ajutor, precum si continuturile ilegale sau daunatoare pentru copii, care pot fi raportate utilizand optiunea esc_Abuz.

Nu in ultimul rand, politistii au discutat cu cei prezenti la intalnire despre datele care pot fi difuzate prin intermediul Internetului, fara a risca prejudicii de imagine sau patrimoniale ori afectarea integritatii fizice sau psihice. 

In urma acestor activitati, elevii, impartiti pe grupe, vor avea de realizat, pana la data de 14.06.2016, lucrari de tipul: ghid/ brosura/ panou/ pliant/ afis/ prezentare PowerPoint/ spot video, care vor fi jurizate, iar cele mai bune vor fi premiate.

Elevii au fost informati despre faptul ca lucrarile vor fi evaluate de un juriu format din cate un reprezentant al institutiilor partenere, fiecarei lucrari fiindu-i acordata o nota de la 1 la 10 puncte, avandu-se in vedere urmatoarele criterii: claritatea mesajului, originalitatea si aspectul estetic.

La final, elevii participanti la implementarea proiectului au fost sfatuiti sa lucreze in echipa, sa isi foloseasca din plin creativitatea si experientele personale legate de utilizarea Internetului, pentru realizarea unor lucrari cat mai originale, care sa impresioneze prin mesajul transmis si sa poata fi folosite, ulterior, pentru informarea altor tineri.

Comentarii

comentariu

About the Author

-