Published On: lun, Mai 9th, 2016

Politistii braileni au luat cu asalt mall-ul si bisericile din oras / Politistii au promovat campania “Inchide usa violentei!”

Sfarsitul acestei saptamani a constituit un bun prilej pentru politistii braileni de a informa cetatenii cu privire la faptele care constituie infractiunile de lovire sau alte violente, vatamare corporala si violenta in familie, precum si despre sanctiunile aplicabile celor care le savarsesc.
Demersurile politistilor se incadreaza in activitatile prevazute in cadrul Campaniei de prevenire a infractiunilor de loviri si alte violente „Inchide usa violentei!”, initiata de Inspectoratul de Politie Judetean Braila, drept o continuare a actiunilor de informare si constientizare a populatiei, derulate in cadrul Proiectului „Infiintarea a doua centre de consiliere si gazduire pentru victimele violentei in familie din judetul Braila”, implementat impreuna cu Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Braila si finalizat in luna aprilie a acestui an.

Astfel, concomitent cu activitatile de mentinere a ordinii si linistii publice, organizate in zona Bisericii „Buna Vestire”, din municipiul Braila, cu prilejul sarbatorii Izvorul Tamaduirii, politistii au reamintit brailenilor importanta manifestarii unei atitudini tolerante atat in spatiul public, cat si in cel privat, acasa, pe strada sau in trafic.

De asemenea, cetatenilor le-a fost reamintit ca dreptul la viata, precum si dreptul la integritate fizica si psihica sunt garantate fiecarei persoane prin Constitutia Romaniei, iar incalcarea acestora constituie infractiune si se pedepseste conform legii.

Politistii au desfasurat activitati similare si in incinta complexului comercial Braila Mall, unde oamenii au fost interesati de informatiile primite si de recomandarile oferite de oamenii legii.

Dintre aspectele pe care politistii le amintesc persoanelor predispuse la violenta, se numara:

* Orice vatamare adusa altei persoane se pedepseste de lege!

* Daca persoana pe care o lovesti este din familia ta, pedeapsa este mai aspra!

* Nu ai voie sa lovesti: cu palma, cu pumnul, cu piciorul, cu diverse obiecte nicio persoana, indiferent de motivul care ti-a provocat nemultumirea/supararea!

* Daca consumi bauturi alcoolice, cunoaste-ti limitele! Nu ramane in bar pana iti pierzi controlul si nu mai esti constient de ceea ce faci!

* Violenta nu te va face mai puternic, ci te va transforma intr-un infractor!

Avand si o componenta antivictimala, campania se adreseaza si potentialelor victime ale infractiunilor de loviri sau alte violente, discutiile politistilor cu cetatenii vizand si latura de protejare a victimelor acestor infractiuni si de informare a lor cu privire la modul in care trebuie sa previna victimizarea, sa reactioneze atunci cand sunt in vizorul agresorului si sa sesizeze instanta de judecata, pentru obtinerea unui ordin de protectie, sau politia,  pentru tragerea la raspundere a agresorului.

 

Comentarii

comentariu

About the Author

-