Published On: mie, Mai 11th, 2016

Petrom a disponibilizat zilnic cate patru angajati de la inceputul anului pana in prezent

La finalul primelor trei luni din 2016, Petrom mai avea 15.677 de angajati, cu 361 de oameni mai putin fata de finalul anului 2015, ceea ce inseamna ca in fiecare zi din primul trimestru al anului au parasit compania cate 4 oameni, informeaza Ziarul Financiar.

Petrom este intr-un amplu proces de reducere a costurilor pe fondul ieftinirii barilului de petrol, compania fiind obligata sa inchida sondele nerentabile. Aceasta masura si-a pus amprenta asupra productiei, care a scazut cu 3% in primul trimestru al anului fata de perioada similara a anului trecut. Aceeasi strategie este posibil sa fi afectat si numarul de angajati.

Compania si-a anuntat azi rezultatele pentru primul trimestru al anului. Vanzarile si profitul net au inregistrat scaderi de 17%, principalul “vinovat” fiind barilul ieftin de petrol. Astfel, compania a inregistrat dupa primele trei luni din an vanzari de 3,5 miliarde de lei si un profit net de 288 de milioane de lei. Ceea ce este de remarcat este faptul ca fata de ultimul trimestru al anului trecut, cand rezultatele companiei au fost afectate de deprecierea masiva a activelor din zona de explorare si productie, acum Petrom a revenit pe profit.

Comentarii

comentariu

About the Author