Published On: mar, Mai 24th, 2016

Perchezitii de amploare la Braila intr-un dosar de evaziune fiscala

In aceata dimineata, politistii din Ilfov au inceput 82 de perchezitii, in Braila si in alte 10 judete, printre care si Bucuesti, fiind vizate 48 de persoane care care au prejudiciat statul cu 50 milioane de  lei. Printre persoane anghetate se numara un numar serios de afaceristi, printre care si braileni. Sunt vizati in jur de 50 de evazionisti si firmele acestora prin care s-au derulat imortante afaceri cu deseuri, dar si persoanele care au creat firme fantoma.

La data de 24 mai, 240 de politisti din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Ilfov, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Bucuresti, efectueaza 82 de perchezitii la domiciliile a 48 de persoane banuite de evaziune fiscala, precum si la sediile firmelor administrate de acestea”, se arata in comunicatul de presa.

Perchezitiile se desfasoara pe raza judetului Ilfov (32), a municipiului Bucuresti (20) si a judetelor Dambovita (7), Giurgiu (6), Braila (5), Arad (3), Dolj (3), Sibiu (2), Constanta (1), Mehedinti (1), Hunedoara (1) si Prahova (1). Totodata, politistii pun in executare 28 de mandate de aducere si citeaza, in vederea audierii, 20 de martori.

Membrii gruparii sunt acuzati ca in perioada 2014-2016 ar fi infiintat 11 societati cu comportament fantoma si ar fi emis facturi care nu au la baza operatiuni reale catre peste 200 de firme beneficiare, de pe raza judetelor mentionate. Din cercetarile efectuate de politisti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice Ilfov a reiesit faptul ca administratorii firmelor beneficiare aveau ca scop sustragerea de la plata TVA si a impozitului pe profit. Persoanele in cauza sunt banuite ca ar fi introdus in circuitul financiar evazionist a unor mari cantitati de deseuri metalice colectate, fara documente de proveninta si sub valoarea de piata. Astfel, acestea ar fi fost inregistrate doar scriptic in contabilitatea firmelor fantoma si tranzactionate fictiv intre acestea.

Persoanele in cauza urmeaza sa fie conduse la audieri la sediul IPJ al Ilfov.

Comentarii

comentariu

About the Author

-