Published On: vin, Mai 20th, 2016

Noi perchezitii la Braila in dosarul “Mafia Cerealelor”

Astazi, procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism au inceput o serie impresionanta de perchezitii in dosarul “Mafia Cerelelor”, in Braila si in alte patru judete, printre care si Bucuresti. Mai multi oameni de afaceri braileni din domeniul agricol au fost primit vizita procurorilor DIICOT, fiind suspectati ca fac parte dintr-un grup specializat in evaziune fiscala, care a prejudiciat statul roman cu aproximativ 4,5 milioane lei.

Cele 40 de perchizitii au vizat persoane fizice si juridice din municipiul Bucuresti si din judetele Constanta, Braila, Ilfov, Calarasi si Giurgiu intr-o cauza penala in care s-a dispus inceperea urmaririi penale in rem sub aspectul savarsirii infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat, evaziune fiscala, complicitate la evaziune fiscala si spalare de bani.

Potrivit procurorilor DIICOT, in perioada 2010 – 2011, membrii grupului infractional au creat un mecanism fraudulos ce a constat in inregistrarea in evidentele contabile ale unei firme, avand ca obiect principal de activitate achizitia si comercializarea de cereale, a unor facturi fiscale fictive, prin interpunerea scriptica a unor societati de tip „conducta" si a opt societati tip „fantoma". Contravaloarea facturilor era achitata prin transfer bancar din contul societatilor beneficiare catre conturile celor 8 firme „fantoma", sumele de bani fiind retrase in numerar, in baza unor borderouri fictive. Din cercetarile efectuate in cauza a rezultat ca cele opt societati nu au functionat la sediile sociale declarate, nu au detinut logistica necesara derularii unor tranzactii cu cereale, nu au avut salariati, mijloace de transport, utilaje, spatii de depozitare si nu au depus declaratii fiscale. Valoarea prejudiciului cauzat bugetului general consolidat al statului este in suma de 4.514.410 lei. La actiuni au participat si ofiteri de politie judiciara din cadrul structurilor de combatere a criminalitatii organizate din Constanta, Bucuresti si Braila.

Cauza a fost instrumentata cu sprijinul Directiei Generale Antifrauda Fiscala.

Comentarii

comentariu

About the Author

-