Published On: vin, Mai 6th, 2016

Microbuzele maxi-taxi din Galati vor fi trase pe dreapta definitiv / Urmeaza Braila?

Administratia orasului vecin a decis renuntarea la serviciile operatorilor privati de transport in comun. Din data de 9 mai, toate microbuzele maxi-taxi vor fi retrase, urmand ca traseiele acestora sa fie preluate de compania publica din subordinea municipalitatii galatene – Transurb. Aceasta decizie a fost luata de Consiliul Local Municipal Galati, care a decis ca serviciul public de transport sa fie oferit societatii Transurb.

Acest lucru s-a adus in discutia si in cadrul conferintei PSD de astazi. Candidatul PSD, pentru Primaria Braila, Marian Dragomir, a spus ca in acest moment nu se pune problema renuntarii la operatorii privati, pentru ca exista un contract valabil pana in 2018. Totusi, considera ca aceasta decizie nu este una pe care sa o ia doar primarul, ci este o decizie la care trebuie sa participe atat consilierii municipali, cat si cetatenii braileni.

“Pentru a evita actiuni in instanta, trebuie sa respectam contractele, atat Primaria, cat si operatorii maxi-taxi, care si le-au asumat prin semnatura. Contractele prevad clar drepturi ,dar si obligatii pentru toate partile. In 2018, cand vom ajunge la scadenta, vom avea de analizat in CLM, pentru ca decizia nu va fo doar a primarului, si vom tine cont si de perceptia pe care o au cetatenii despre transportul privat de calatori, pe care nu trebuie sa-l blocam daca se desfasoara in termeni civilizati, conform contractului”, a spus Marian Dragomir.

Dragomir a mai adaugat faptul ca daca microbuzele vor fi retrase si din Braila, parcul auto al Braicar trebuie marit, cu cate 10 autobuze anual, de dimensiuni mici, care au un consum mic.

Comentarii

comentariu

About the Author