Published On: mar, Mai 31st, 2016

Lunar vouchere de 500 de lei pentru mancare / Cine sunt beneficiarii?

Mai multi parlamentari vor sa initieze o lege prin care familiile cu un venit mai mic de 1.200 de lei si care au copii in intretinere sa primeasca vouchere pentru mancare in valoare de 500 de lei.

Statul este obligat prin Constitutiei sa asigure traiul zilnic al cetatenilor sai, dar din pacate la noi nu se prea intampla acest lucru. Multi romani nu au ce sa manance, intrucat veniturile lor sunt extrem de mici. Trebuie sa intervenim cumva pentru ca toti oamenii sa poata manca cat de cat bine [n tara asta.Daca legea la care lucram va fi votata, atunci, fiecare roman va putea sa se hraneasca, nu la standarde inalte, dar macar normal. Un voucher de 500 de lei lunar pentru alimente acelor romani care nu isi permit nu este un efort bugetar pentru Romania”, a declarat pentru Libertatea unul dintre alesii care lucreaza la actul normativ.

De asemenea, vor putea beneficia de aceste vouchere si pensionarii cu un venit mai mic de 1.200 de lei, dar si alte cazuri sociale care nu au venituri.

In schimb, cei fara venituri, vor trebui sa munceasca cateva zile in folosul comuniatii, in functie de cat stabileste primaria de care apartin, pentru a putea beneficia de aceste vouchere ce vor fi distribuite prin intermediul primariilor.

Comentarii

comentariu

About the Author

-