Published On: vin, Mai 20th, 2016

Legea antifumat a mai primit o lovitura

La doar doua luni de la intrarea in vigoare, legea care interzice fumatul in spatiile inchise e deja modificata in Senat, transmite TVR. Potrivit unor amendamente la legea antifumat fumatorulor le va fi permis sa isi aprinsa tigara si in cladiri, intr-un spatiu special amenajat. Mai mult fumatul urmeaza sa fie permis si in aeroporturi, spitale de psihiatrie, baruri si cafenele destinate exclusiv fumatorilor. Modificarile au fost facute intr-o sedinta speciala a comisiilor de Sanatate si Economica in care senatorii din Comisia de Sanatateau decis, cu majoritate de voturi, ca “Fumatul este permis in spatii separate, complet izolate si inscriptionate special pentru aceasta destinatie, precum si pe terase exterioare amenajate in acest scop.”

Aceste amentamente prevad si redefinirea spatiului inschis. Noua definitie prevede ca spatiul inchis trebuie sa fie incadrat de pereti de jur imprejur si nu de un acoperis si doi pereti, cum scrie in legea care a intrat in vigoare la jumatatea lunii martie. Asta ar permite fumatorilor sa isi aprinda tigara si pe terase sau balcoane.

Senatorii doresc si infiintarea de baruri, cluburi si cafenele dedicate exclusiv fumatorilor si legalizarea fumatului in interiorul spitalelor de psihiatrie. Modificarile au primit avize pozitive de la toate Comiisiile. Alesii spun ca au fost bombardati cu nenumarate solicitari din partea oamenilor nemultumiti de legea antifumat.

Comentarii

comentariu

About the Author