Published On: mie, Mai 11th, 2016

ISU organizeaza campania “Salvator din pasiune”

Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta la lansat la nivel national proiectul “Salvator din pasiune”, care se va desfasura in 10 mai – 29 iulie, interval de timp structurat in trei etape, ce presupun recrutarea si inscrierea candidatilor, analizarea dosarelor si incheierea contractelor de voluntariat. Acest proiect ofera atat tinerilor, cat si celor care sunt trecuti de prima tinerete de a deveni voluntari in cadrul inspectoratelor judetene pentru situatii de urgenta.

Persoanele doritoare trebuie sa indeplineasca conditiile: sa aiba varsta cuprinsa intre 16 si 65 de ani; sa fie apti din punct de vedere medical; sa nu fi fost condamnati pentru savarsirea unor infractiuni cu intentie si sa nu fi pierdut anterior calitatea de voluntar in cadrul inspectoratelor pentru situatii de urgenta. Dosarul de candidat trebuie sa contina: cererea de inscriere, certificatul de cazier judiciar – in cazul persoanelor care au peste 18 ani -, copie de pe actul de identitate, avizul psihologic, actul doveditor al ultimelor studii absolvite sau in curs de desfasurare, adeverinta medicala si acordul parintilor/tutorelui legal – pentru persoane care au sub 18 ani. Perioada de recrutare este 10 mai – 17 iunie 2016, in limita a 40 de voluntari pe judet. Detalii suplimentare pot fi obtiunte de pe site-ul Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta – www.igsu.ro si site-ul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Dunarea" Braila – www.isubraila.eu.

"Demersul institutiei noastre are la baza beneficiile activitatilor de voluntariat, ca expresie a implicarii, solidaritatii si responsabilitatii civice si valorii profesionale a acestora, materializata in sprijinul acordat comunitatilor pe timpul situatiilor de urgenta, dar si pentru prevenirea lor", a declarat ofiterul de relatii publice al ISU "Dunarea" Braila. Acesta a mai adaugat ca voluntarii vor debuta cu misiuni usoare, in care vor acorda ajutor necalificat, dar cu timpul, odata ce vor acumula experienta vor fi implicati si in misiuni de stingere a incendiilor sau de descarcerare. Totodata ofiterul de presa a mai spus ca aceste ore de voluntariat ii pot ajuta pe cei care doresc pe viitor un loc de munca printre pompieri. 

Comentarii

comentariu

About the Author