Published On: mie, Mai 4th, 2016

Ianca – Prezent si Viitor

Share This
Tags

Candidatul PSD la Primaria Ianca, Fanel George Chirita, a vorbit in ultima sa conferinte de presa despre cum va schimba orasul daca va castiga fotoliul de edif-sef. Acesta a spus ca are o experinta administrativa vasta, de 12 ani, si ca isi doreste o modernizare a orasului in toate domeniile prin proiecte cu finantari atat interne, cat si externe.

“Daca ai principii de viata pe care sa le respecti, oricat de puternic ar fi vantul care-ti bate in fata, nu vei cadea, imi spunea adesea,  in copilarie,  tatal meu. Pe atunci, doream doar sa copilaresc, acum insa, ii dau dreptate si-i multumesc.

Atitudinea si respectul daruit semenilor tai te califica sa le fii, la un moment dat, exponent, insa experienta mi-a demonstrat, in timp, ca numai munca in echipa te conduce la succes. Este unul din principiile care mi-a dat puterea initiativei si mi-a creionat  prioritatile comunitatii.  Evident, nevoile sunt multe si mari si niciodata nu vei intalni numai oameni multumiti  insa rigoarea,  disciplina  si perseverenta  pot genera consens si constructie.

Sunt 12 ani de experienta administrativa acumulata care mi-au demonstrat ca ideile si practicile devin un intreg  atunci cand exista continuitate si consens iar concetatenii mei au inteles acest lucru girand ca eu, sa pot initia si finaliza proiecte pentru comunitatea in care ne- am ales sa traim.

Asa am ajuns sa vorbim despre Ianca intr-o continua modernizare, despre sate cu influente urbane,  despre institutii de invatamant reabilitate unde  pregatim si formam noi si noi generatii, despre  infrastructura sanitara competitiva precum si despre infrastructura de transport si de agrement.

Si… da prin proiecte,  cu finantari interne si externe, vorbim acum de zone asfaltate integral  cum ar fi Ianca, Plopu, Orisenesti si Perisoru si zone precum Berlesti si Tarlele Filiu aflate acum intr – un astfel de proces. Tot prin implementarea de proiecte europene vorbim astazi de  servicii de utilitate publica calitative cum ar fi alimentare cu apa potabila si canalizare extinsa, colectare selectiva a deseurilor municipale, iluminat  public sau transport  in comun,  care vin sa confirme faptul ca eforturile sunt dozate intr – un sistem integrat.

Intr- o astfel de maniera  sunt abordate toate domeniile si o sa- l  exemplific in primul rand pe cel al asistentei medicale locale pe care il consider a fi si cel mai complex si cel mai complet daca ne referim la infiintarea, in anul 2009, cu ajutorul ministerului de resort, a Statiei Smurd Ianca, la reabilitarea dispensarelor umane satesti, la amenajarea Unitatii de Asistenta Medico Sociala, la redeschiderea sectiei spitalicesti Ianca, la amenajarea unor cabinete medicale in colaborare cu Directia de Sanatate Publica Braila, in formula asigurarii de consultatii de specialitate cu titlu gratuit  dar si la perspectiva reinfiintarii cabinetelor medicale in institutiile de invatamant locale. Pe acelasi model au fost gandite  si zonele de agrement pentru ca exista timpi de munca dar exista si timpi de relaxare si avem oameni care – si doresc acest lucru. Dintr- o astfel de necesitate se intretin si ameneajeaza parcurile si spatiile verzi, s- au amenajat spatii de joaca pentru copii, s- au realizat doua baze sportive unde se desfasoara frecvent competitii de gen, s – a reabilitat zona centrala a orasului Ianca si exista perspectiva imediata a finalizarii salii de sport din incinta Liceului Nicolae Oncescu, cu sprijinul Consiliului Judetean Braila. De asemenea,   din necesitatea cresterii sigurantei si prevenirii elementelor infractionale  precum si a fluidizarii traficului,  aspecte ce tin de agenda institutiilor de ordine publica si circulatie rutiera a fost   implementat sistemul de supraveghere video, care si- a dovedit eficienta la doar cateva luni de functionare si demarate lucrarile de  amenajare  a spatiilor publice destinate parcarilor de autoturisme, lucrari ce vor continua si in anul 2016 cu  zona blocurilor E si strada Garii precum si cu semaforizarea intersectiei DN 2B cu strada Sarateni.

In prezent exista in lucru strategia de dezvoltare economica a comunitatii, proces complex si dinamic,  cu obiective, decizii si operatiuni pe un orizont mai mare de timp ce ofera prognoza vietii economice si sociale pentru noi si noi generatii. Sunt promovate astfel politici coerente si compatibile cu mecanismele Uniunii Europene ce vizeaza ajustarea structurala a economiei locale si nu numai.”, a declarat Fanel George Chirita.

Comentarii

comentariu

About the Author