Published On: mar, Mai 3rd, 2016

GALERIE FOTO: Cu cât se vinde o Dacia 1300 în Anglia: ”Maşina produce, surprinzător, un zgomot liniştit şi rafinat”

Cea mai indragita masina produsa in Romania, Dacia 1300, a fost atat de indragita de poporul roman incat originile ei s-au estompat si toti o vad ca pe o masina cu suflet romanesc, desi e bine cunoscut faptul ca Dacia 1300 este o replica fidela a lui Renault 12.

Interesul crescut pentru aceasta masina i-a facut pe cei de la ProMotor sa cerceteze site-urile straine si sa vada cum este ea perceputa de catre straini. Astfel, pe un site din Marea Britanie, au gasit un exemplar intr-o stare foarte buna, produs in 1981.

Pretul cerut pentru el este destul de rezonabil – 1.150 de lire (6600 de lei), este de culoare alba si are la bord 80.000 de kilometri.

Anuntul pare destul de sincer, din el lipsind partea arhicunoscuta pe meleagurile noastre ”Masina a fost condusa de o batranica si tinuta mai mult in garaj”.

Proprietarul mentioneaza ca motorul, cutia de viteze, franele si suspenisa se afla intr-o stare buna de functionare, iar la pornire masina produce, ”surprinzator”, un zgomot linistit si rafinat. Acesta mai spune ca masina se conduce bine si, in ciuda vechimii, nu produce zgomote neplacute in timpul mersului.

Directia este, de asemenea, intr-o stare foarte buna si se manevreaza usor in ciuda faptului ca este neasistata.

Interiorul este original si se afla si el intr-o stare excelenta, pentru varsta masinii. Scaunele sunt largi si confortabile.

Se pare ca si englezii au estimat bine pretul. Pe site-urile romanesti, Dacia 1300 se vinde tot in jurul sumei de 7000 de lei, doar ca probabil difera povestea vanzatorului.

Sursa: Promotor.ro

 

Comentarii

comentariu

About the Author

-