Published On: lun, Mai 16th, 2016

Facebook si Google anchetate de ANAF

Inspectorii ANAF au decis investigarea industriei online din Romania, printre care si gigantii Facebook si Google. Potrivit mai multor informatii ANAF a descoperit ca veniturile realizate de mediul online nu se reflecta in declaratiile de impozite.

Presedintele ANAF, Dragos Doros, a declarat pentru Digi24 ca, pentru a putea fi taxate corespunzator, Fiscul face toate demersurile necesare pentru identificarea veniturilor realizate de mai multe companii IT, care nu se reflecta in declaratiile de impozite de la noi.

"Platesc ceva taxe, dar ele se afla in acelasi pool de analiza in felul in care platesc taxe si ar trebui sa plateasca taxe. O sa vedem in urma analizei daca ar trebui sau nu sa plateasca mai multe taxe, dar scopul pentru care facem aceasta analiza este evident ca da, credem ca da. Trebuie sa identificam sursele de venit si daca acele surse de venit pe care le realizeaza nu doar aceste doua companii, e vorba de industria online, aici avem discutii mai complicate si mai complexe, e vorba si de site-urile de vânzari online s.a.m.d., toate astea se afla in vizorul nostru Daca acele venituri care se localizeaza pe teritoriul României, dar ele – prin plati electronice sau alte mecanisme – nu sunt vizibile sau declarate, noi sa le impozitam in Romania", a declarat Dragos Doros.

Comentarii

comentariu

About the Author