Published On: joi, Mai 26th, 2016

Elevii si profesorii braileni au iesit in curtea scolii in semn de protest

Ieri, elevii si profesorii braileni au participat, in pauza mare, la un protest. Acesta au iesit, in pauza mare, in curtea curtea scolii in semn care protest fata de modalitatea in care Guvernul finanteaza invatamantul. Valeriu Partene, a declarat ca acest protest n-a fost organizat de Sindicatul invatamantului brailean, ci a fost o decizie luata de partinti, elevi si profesori.

Tot ce s-a intamplat astazi nu este in organizarea noastra, este in organizarea structurilor organizatiilor reprezentative ale elevilor la nivel national, Consiliului National al Elevilor si Asociatia Regionala a Elevilor Constanta, care se intinde pe o mare parte din tara. Deci toate actiunile sunt facute in urmatorul mod: structurile reprezentative ale elevilor, organizatiile reprezentative ale parintilor si organizatiile reprezentative ale salariatilor din invamantului romanesc. Este o actiune comuna, sub deviza: Impreuna pentru educatie. Ce s-a intamplat astazi a fost pur si simplu un semnal, nimic altceva, nimeni n-a facut propaganda, nimeni n-a rostit o vorba. In scolile care au avut pauza mare la ora 10, dat fiind ca a fost vremea frumoasa , s-a iesit in curte; in cele care au avut pauza mare la ora 11 – ca sunt si asemenea unitati de invatamant -  s-a gasit alta formula si s-au manifestat altfel. A fost pur si simplu un semnal in tacere, fara nimic altceva”, a declarat Valeriu Partene.

Acesta a mai adaugat ca daca astazi nu se va ajunge la o intelegere cu Guvernul, vineri, pe 27 mai se va organiza un nou protesc, dar de aceasta daca vor fi organizate de Sindicate: “Acelasi lucru se va intampla  si pe 27 mai. Eu am convocat pentru maine Adunarea generala a liderilor si vom stabili ce se va intampla pe 27. Maine incepe insa o noua runda de negocieri la Guvernul Romaniei, cu toate structurile reprezentative ale elevilor, ale parintilor si ale salariatilor din invatamant. Ieri a fost o runda de negocieri la Guvern, insa n-a fost premierul si a lipsit si ministrul Finantelor; daca maine se gaseste o solutie, e posibil chiar maine sa oprim totul”, a incheiat acesta.

Comentarii

comentariu

About the Author