Published On: mar, Mai 3rd, 2016

Doctoritele Boala, Tone si Andreicut au fost trimise in judecata in dosarul “Spaga pentru pensii de boala”

In cursul acestei zile, procurorii DNA Galati au dispus trimiterea sub control judiciar a inculpatelor Ana Boala – sefa Serviciului de Expertiza Medicala si Recuperare a Capacitatii de Munca Braila, Rodica Tone si Cristinel Andreicut, medici specializati in evaluarea capacitatii de munca in cadrul aceluiasi serviciu aflat in subordinea Casei de Pensii Braila. Aceste persoane sunt acuzate ca au luat mita in forma continuata pentru a acorda avizul medical persoanelor care nu indeplineau conditiile necesare obtinerei pensiei de handicap.

"In perioada aprilie – iunie 2015, sefa Serviciului de Expertiza Medicala si Recuperare a Capacitatii de Munca Braila, inculpata Boala Ana, medic specialist de medicina muncii, avand ajutorul altor cadre medicale din subordine, dar si al altor persoane, a acordat grade de handicap, in schimbul unor sume de bani, persoanelor care nu se incadrau in diagnosticele necesare, astfel incat acestea sa poata sa obtina pensii de handicap. Concret, in perioada 27 aprilie – 16 iunie 2015, inculpata Boala Ana a primit de la un numar de 69 de pacienti pe care i-a consultat in vederea evaluarii capacitatii de munca, diferite sume de bani cuprinse intre 50 si 500 lei, totalizand 3.885 lei, produse alimentare si nealimentare", se arata in rechizitoriul procurorilor DNA.

Rodica Tone  a luat de la 68 de pacienti diferite sume de bani cuprinse intre 10 lei si 100 euro, totalizand 4.810 lei si 100 euro, produse alimentare si nealimentare, sustin anchetatorii.  Pe de alta parte doctorita Cristinel Andreicut a consultat 8 pacienti in ziua de 16 iunie 2015 si a primit de la acestia suma de 1.250 lei, se mai arata in comunicatul emis de DNA. Mai mult procurorii DNA au pus sechestru si pe mai multe bijuterii de aur cu greutatea de 1,125 kilograme ce apartin Rodicai Tone.

Comentarii

comentariu

About the Author