Published On: joi, Mai 26th, 2016

Cel mai mare proxenet roman, sef de cartel la Roma prins de DIICOT

Doua retele de trafic de carne vie au fost destructurate de procurorii DIIICOT, Iasi, care au audiat zeci de prostituate ce isi vindeau trupul in orasul Roma. Printre victime se aflau si minore, chiar o fetita de doar 12 ani. Potrivit anchetatorilor reteaua de prostitutie s-a infiintat in 2011, moment in care s-a inceput racolarea fetelor din Iasi, iar castigurile proxenetilor in toti acesti ani nu au fost inca cuantificate, insa se specifica ca unele prostituate castigau si 20.000 de euro pe luna, bani care ramaneau in mare parte la sefi.

 Specialist in racolarea fetelor era un tanar pe nume Mircea Cristian, care se folosea de anumite metode, in functie de tinta. Unele fete stiau ca vor ajunge in Italia pentru a se vinde pe strada, altele credeau ca merg sa ingrijeasca batrani, in timp ce cele mai multe femei erau seduse de barbat si convinse ulterior sa se prostitueze pentru un viitor mai bun impreuna. Odata ajunse in Roma, actele femeilor era confiscate, dupa care erau obligate sa iasa in strada. Norma zilnica era de 800 de euro. Orice gres era rasplatit cu bataie crunta, amenintari cu moartea lor sau a familiei.

„Una dintre persoanele vatamate a precizat ca Mircea Cristian detinea un pistol cu glont, pe care l-a folosit pe un camp in apropierea Romei, unde, de fata cu toate fetele care erau exploatate de el, a aranjat mai multe sticle si a tras cu pistolul. Cu aceasta ocazie le-a aratat ca este un bun tragator si le-a spus ca daca nu-l vor asculta le va impusca”, au precizat procurorii DIICOT Iasi.

 Pe langa traficul de carne vie din Italia, proxenetii aveau filiala si la Iasi. Aici unele fete erau lasate sa munceasca pe strazile din Romania, in baruri sau hoteluri de lux. Este cazul Florentinei, care a devenit prostituata a doar 15 ani si ”exersa” in hotelurile de lux din Iasi. Ulterior a aflat ca si sora ei mai mare, Gabriela, este ”angajata” a aceluiasi proxenet, aceasta find obligata sa-si vanda trupul deoarece sefii cartelului ii rapise copilul de patru ani pentru a o santaja.

DIICOT a deschis doua dosare penale in care sunt arestate cinci persoane: Costache Raj, zis „Beleaua”, un apropiat al clanului Corduneanu, Mircea Cristian, zis „Katy”, Robert si Nixen Neagu, dar si Andrei Roman. Un alt membru important al gruparii a fost Constantin Bobocel, zis „Ministras Bombardierul”, care a murit fix in urma cu un an, in timpul cercetarilor. Un altul, Dobrin Pitai, a reusit sa fuga si este cautat de procurori.

 sursa: adevarul.ro

Comentarii

comentariu

About the Author

-