Published On: vin, Mai 27th, 2016

Boboc: “In ultimii 10 ani au plecat din Braila 30.000 de oameni” / Poate pentru ca au lasat Braila deschisa, au comentat ironic mai multi braileni pe Facebook

Share This
Tags

Astazi, la conferinta de presa, candidatul PNL la Primaria Braila, Catalin Boboc vine cu ideea adoptarii unor masuri de dezvoltare a municipiului din punct de vedere industrial prin dezvoltarea unui parc industrial care sa genereze locuri de munca. Statisticile arata ca in ultimii 10 ani au plecat 30.000 de oameni din Braila, motiv pentru care candidatul insista asupra acestei idei.

“In ultimii zece ani au plecat din Braila 30.000 de oameni si in ultimii 20 de ani sunt 50.000 de oameni care au plecat din Braila. In ritmul acesta Braila risca sa ramana un oras care va trece in categoria a III-a. Lucrul acesta va afecta si finantarea care oricum este slaba pentru orasul acesta. Este greu pentru o comunitate ca aceasta sa incurajeze natalitatea, dar in schimb, in vreme ce doar 5% dintre tinerii care pleaca la studii din Braila aleg sa se mai intoarca inapoi pentru a-si continua activitatea, cred ca e de datoria noastra sa adoptam acele masuri necesare deschiderii orasului catre acesti oameni, sa cream sperante si asteptari in orasul Braila. Am vazut de asemena ca economia locala se bazeaza putin peste 50% pe comert. Am vazut ca locurile de munca ce se ofera in Braila sunt de soferi, bucatari… posturi nu foarte bine platite si oferta de locuri de munca fiind foarte mica de asemenea. Am vazut tot in aceasta perioada ca la absorbtia fondurilor europene am stat foarte prost, am vazut ca pe masuri lansate de Agentia de Dezvoltari Regionale suntem pe ultimul loc din regiune ca si fonduri absorbite si ca si numar de proiecte depuse. Din cauza aceasta am sa ma refer la programul acesta de guvernare locala “Deschidem Braila” pe care l-am gandit tocmai pentru a incerca sa dam Brailei o alta directiva, pentru a incerca sa dam oamenilor din Braila o speranta ca si in orasul acesta se pot intampla niste lucruri”, a declarat acesta.

Declaratia liberalului nu a ramas netaxata de braileni, unii dintre ei comentand pe Facebook ca acesta este efectul faptului ca poate va fi fost aplicat sloganul PNL – "Deschidem Braila". Poate au lasat-o prea mult deschisa au si-au spus parerea cei care au citit declaratia lui Boboc.

Comentarii

comentariu

About the Author

-