Published On: mar, Mai 10th, 2016

Autoturism radiat din circulatie si certificat de inmatriculare fals, descoperite de politistii de frontiera galateni

Politistii de frontiera din cadrul S.P.F. Galati – I.T.P.F. Iasi au descoperit un autoturism care figura ca fiind radiat din circulatie din Germania si un certificat de inmatriculare fals, pe care un conducator auto l-a prezentat la control pentru autoturismul pe care il conducea.

In data de 09 mai, in jurul orei 08.30 pe timpul executarii unei actiuni specifice pe linia traficului international cu autoturisme furate in zona de competenta, politisti de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Galati au oprit in trafic, pentru control, pe raza municipiului Galati, un autoturism marca Audi, cu numere de inmatriculare germane, condus de un cetatean sirian, domiciliat pe raza judetului Braila.

Avand suspiciuni cu privire la autovehicul, lucratorii nostri au procedat la conducerea persoanei si a mijlocului de transport la sediul sectorului in vederea efectuarii unor verificari specifice.

In urma cercetarilor efectuate politistii de frontiera au stabilit ca autoturismul figureaza ca fiind radiat din circulatie de catre autoritatile din Germania din anul 2014.

Cu privire la cele constatate barbatul a declarat ca autoturismul apartine fratelui sau si nu avea cunostinta despre neregulile constatate.

Politistii de frontiera efectueaza in cauza cercetari privind savarsirea infractiunii de punere in circulatie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neinmatriculat

Cateva ore mai tarziu, politisti de frontiera din cadrul aceluiasi sector au oprit in trafic, pentru control, tot pe raza municipiului Galati, un autoturism marca Volskwagen Passat, inmatriculat in Bulgaria, condus de galateanul G.C., in varsta de 22 de ani.

In urma verificarii certificatului de inmatriculare, document ce purta insemnele autoritatilor bulgare, politistii de frontiera au constatat faptul ca acesta nu indeplineste conditiile de forma si fond ale unuia autentic, acesta fiind fals.

Cu privire la cele constatate tanarul a declarat ca nu are cunostinta ca documentul masinii ar fi fals.

Politistii de frontiera efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunilor de fals material in inscrisuri oficiale si uz de fals.

Comentarii

comentariu

About the Author

-