Published On: lun, Mai 9th, 2016

Atentie la ce postati pe retelele de socializare!/ Doi tineri s-au ales cu dosar penal in urma unei postari pe Facebook

Miercuri 27 aprilie, Garda Nationala de Mediu – Comisariatul Judetean Mures si Comisariatul General au primit o sesizare cu privire la faptul ca o persoana din localitatea Rastolita a postat pe o retea de socializare o fotografie cu un peste  din specia lostrita, cantarind aproximativ 5 kg.

Garda Nationala de Mediu – Comisariatul Judetean Mures a sesizat imediat IPJ Mures, care a demarat o ancheta.

In urma cercetarilor efectuate, a fost identificata persoana in cauza, aceasta precizand ca a cumparat pestele de la doi barbati, identificati la randul lor, care au recunoscut ca au braconat pestele in data de 25 aprilie a.c in paraul Rastolita.

Politistii au intocmit dosar penal celor doi barbati, cu varsta de 24 respectiv 47 de ani, pentru comiterea infractiunii de braconaj piscicol.

In momentul de fata, lostrita este o specie critic periclitata la nivel national, fiind prezenta doar in bazinul superior al Tisei, in raurile Bistrita Moldoveneasca si Mures.

Comisarii Garzii Nationale de Mediu efectueaza, in aceasta perioada de prohibitie, ample controale avand ca tema combaterea braconajului piscicol.

In urma acestui episod de braconaj, conducerea GNM a dispus intensificarea controalelor tematice, atat in zona cat si la nivel national.

GNM  multumeste pe aceasta cale grupurilor ecologiste de mediu pentru reactia rapida in acest caz si pentru sprijinul pe care l-au acordat in situatii similare.

De asemenea, Garda Nationala de Mediu ii roaga pe cei ce cunosc cazuri asemanatoare de braconaj sa sesiseze imediat Comisariatele Judetene sau Comisariatul General.

 

Comentarii

comentariu

About the Author

-