Published On: joi, Mai 12th, 2016

ANAF “taie in carne vie” / Unei batrane i s-a pus poprire pe “avere” pentru ca a vandut patrunjel vecinilor

Share This
Tags

Inca o data autoritatile romane isi demonstreaza “mana de fier” cand vine vorba de implimentarea legii in randul persoanelor de rand, al batranilor care isi fac bani de o paine vanzand 2-3 fire de patrunjel vecinilor, dar nu fac aproape nimic cand in prim planul investigatiilor se afla marii evazionisti ai tarii, rromi cu palate pline de aur sau lautarii care primesc “saci” de bani.

ANAF a pus poprire pe “averea” unei batrane din Arad, de 83 de ani, pentru ca a crescut si vandut vecinilor cateva legaturi de patrunjel. Adrian P, ginerele batranei, indignat, a postat pe o retea de socializare scrisoarea pe care a trimis-o celor de la ANAF, in care spune ca nu se cuvine sa se puna proprire pe bunurile batranei fara o instiintare si mai mult acesta spune ca nu este anormal impozitarea frunzelor de patrunjel. Totusi, tanarul spune ca in activitatile economice, in Romania, se datoreaza impozit pe profit si isi pune intrebarea: “cine a calculat cheltuiele cresterii patrunjelului  respectiv?”

Mai jos puteti citi scrisoarea adresata celor de la ANAF:

Adrian P.: "Cea mai tare isprava a ANAF!!! (Am incercat sa postez si scanarea dar nu mi-a reusit). Soacra-mea are 83 de ani si vinde sporadic frunze de patrunjel la piata. Azi i-a venit instiintare de la ANAF, ca i s-au poprit conturile din banca, titluri mobile, disponibilitatile banesti prezente si viitoare, bunurile mobile necorporale, etc, pentru … ia ghiciti! Impozit pe frunzele de patrunjel! Faptul ca o impoziteaza nu e anormal, dar poate in tara asta a inchizitorilor pentru batrani si pentru neputinciosi, era mai normal sa ii trimiteti intai o instiintare de plata si abia apoi sa-i puneti poprire pe conturi. Pe de alta parte, din cate stiu eu, in activitatile economice, in Romania se datoreaza impozit pe profit. Pai cine a calculat cheltuiala cu samanta, cu apa, cu curentul electric, cu munca remunerata a sapatorului gradinii si cine a calculat si in ce baza, valoarea unei legaturi de patrunjel, vested, la sfarsitul unei lungi zile de stat in soare? Ca in balanta de venituri si cheltuieli, din venitul realizat se scad cheltuielile amintite si se impoziteaza profitul."

Comentarii

comentariu

About the Author