Published On: joi, mai 12th, 2016

Alcool si tutun vandute fara autorizatie in incinta scolilor

In aceasta saptamana, Politia Romana intensifica actiunile pentru asigurarea unui climat de siguranta in incinta si zona adiacenta unitatilor de invatamant preuniversitar, pentru prevenirea si combaterea delincventei juvenile si victimizarii minorilor, precum si pentru eficientizarea masurilor necesare asigurarii bunei desfasurari a procesului instructiv-educativ.

In urma acestor controale s-a constatat ca in primele doua zile de actiune, 9 si 10 mai, politistii braileni au desfasurat 66 de activitati preventive in cadrul orelor de curs, fiind depistati 26 de elevi care absentau de la cursuri, au efectuat 27 de controale privind respectarea Legii 333/2003 si au intocmit 13 informari catre institutii abilitate. Mai mult la doua magazine, care functioneaza in incinta a doua unitati scolare, din municipiu, erau expuse la vanzare bauturi alcoolice si tutun, fara autorizatie in acest sens. Prin urmare, reprezentantii magazinelor au fost sanctionati contraventional cu amenda de 100 de lei, fiecare, in conformitate cu prevederile H.G. 128/1994 privind unele masuri pentru asigurarea conditiilor de dezvoltare fizica si morala a elevilor si studentilor.

De asemenea, sunt efectuate patrulari in zona scolilor, atat pe parcursul orelor de curs, cat si in perioadele cand elevii nu au cursuri, intrucat multe unitati scolare detin terenuri de sport care sunt frecventate de un numar mare de copii.

Politistii de la structura de prevenire a crimnalitatii, de la rutiera si proximitate continua intalnirile preventive cu elevii, in cadrul unitatilor scolare. Inspectoratul de Politie Judetean Braila efectueaza controale si pe linia pazei obiectivelor, bunurilor, valorilor si protectia persoanelor. Astfel, se  fac in permanenta verificari privind modul de acces in incinta scolilor si executarea pazei.

Comentarii

comentariu

About the Author