Published On: mie, Apr 6th, 2016

VASILICA SI-A LUAT LEAPSA – Cristi Vasilica Danilet a pierdut in instanta cu Lumeajustitiei.ro

Share This
Tags

Judecatorul Cristi Vasilica Danilet (foto) din CSM a pierdut in instanta cu Lumeajustitiei.ro. Incercarea lui Danilet de a ne obliga sa scoatem de pe site pozele si filmul cu el si judecatoarea Camelia Bogdan, la karaoke, dupa pronuntarea din CSM, s-a soldat cu un esec. Judecatoarea Roxana Mihaela Duma de la Judecatoria Sectorului 2 a respins, marti 5 aprilie 2016, ca neintemeiata, cererea de ordonanta presedintiala formulata de Vasilica Danilet, prin care acesta a solicitat ca Lumeajustitiei.ro sa scoata de pe site pozele si filmul cu el si Camelia Bogdan, surprinsi in timp ce cantau si dansau imbratisati la Clubul Tunes din Capitala, la cateva ore dupa ce membrul CSM se pronuntase in plenul Consiliului in favoarea apararii reputatiei judecatoarei de la CAB.

Iata minuta Judecatoriei Sectorului 2:

„Solutia pe scurt: Respinge ca neintemeiata cererea. Cu drept de apel in termen de 5 zile de la data pronuntarii. Cererea de apel se depune la Judecatoria Sectorului 2 Bucuresti.

Pronuntata, astazi, 05.04.2016, prin punerea solutiei la dispozitia partilor prin mijlocirea grefei instantei conform art. 396 alin. 2 C.proc.civ.

Document: Hotarare 05.04.2016”.

Lumeajustitiei.ro va prezenta hotararea in momentul in care aceasta va fi redactata.

Pozele si filmul au fost prezentate si de alte publicatii, dar Vasilica a avut probleme doar cu Lumeajustitiei.ro

Decizia judecatoarei Roxana Mihaela Duma este una cat se poate de normala. Vasilica Danilet, care nu s-a prezentat in instanta, trimitandu-si doar avocata, a avut o probelema doar cu Lumeajustitiei.ro, desi nu noi am facut pozele si filmul, iar ele au fost prezentate si de alte publicatii. Mai mult, fotografii cu Danilet in club, dar si cu judecatoarea Bogdan in club, au aparut chiar pe pagina oficiala de Facebook a localului Tunes, ele fiind postate inclusiv in ziua in care la Judecatoria Sectorului 2 se discuta cererea membrului CSM.

Reamintim pe aceasta cale ca publicarea pozelor si filmului cu Danilet si Camelia Bogdan nu vizeaza sub nici o forma viata privata a judecatorului din CSM, asa cum acesta incearca sa acrediteze. Vasilica este demnitar, platit din bani publici si are niste obligatii cel putin deontologice. Pozele si filmul cu el si Camelia Bogdan sunt de maxim interes, in conditiile in care ele arata legatura extra-profesionala dintre cei doi. Un aspect extrem de relevant, avand in vedere ca iesirea in club s-a produs la cateva ore dupa ce Vasilca Danilet s-a pronuntat in CSM in favoarea apararii reputatiei profesionale a Cameliei Bogdan, sedinta in care s-au comportat de parca nu se cunosteau, desi in realitate se stiu de ani de zile, plecand inclusiv in strainatate impreuna la diverse evenimente profesionale. Or, a iesi in public cu partea pentru care tocmai te-ai pronuntat ca judecator in CSM este o situatie de natura a zdruncina serios increderea publicului in judecata care a avut loc in Consiliu.

De asemenea, reluam ceea ce am mai subliniat in urma cu cateva zile. Faptul ca nu am publicat pozele de la Clubul Tunes pentru a afecta viata privata (care nu ne intereseaza deloc, ba chiar consideram si am spus-o in multe randuri ca vedem absolut normal ca magistratii sa poata iesi sa se distreze la cluburi si restaurante) a fost specificat de noi chiar din primul articol pe aceasta tema, in care am aratat: “Ceea ce ne frapeaza cel mai mult in aceasta poveste si care constituie ratiunea pentru care am preluat aceste poze de pe pagina oficiala de Facebook a clubului Tunes este ca ni se pare anormal ca un membru al CSM, care actioneaza in Plen sau Sectii, ca o instanta de judecata disciplinara sa apara in oras, la club, cu partea dedusa judecatii”.

Iar in final, precizam ca legea permite publicarea de aspecte privind viata privata a unor persoane, atunci cand interesul public e justificat, jurisprudenta CEDO fiind vasta in acest domeniu. Art. 75 din Codul civil roman prevede expres acest lucru.

sursa luju.ro

Comentarii

comentariu

About the Author

-