Published On: mie, Apr 20th, 2016

Train Basescu este cercetat intr-un dosar penal pentru spalare de bani

Surse judiciare au declarat pentru Mediafax, ca fostul presedinte Traian Basescu este cercetat intr-un dosar penal, instrumentat de Parchetul General, pentru spalare de bani, in legatura cu achiziţionarea unui teren din zona Baneasa. Conform acestor surse, este vorba despre o tranzactie din anul 2000, in urma careia Traian Basescu a achizitionat un teren la un pret sub nivelul pietei, pe care ulterior l-ar fi vandut catre cumnata omului de afaceri Costel Casuneanu. Potrivit surselor terenul, aflat pe Aleea Aleea Privighetorilor din zona Baneasa, a avut doi cumparatori. Unul a fost Basescu, omul de afaceri Costel Casuneanu a fost cel de-al doilea. In urma acestei tranzactii, fostul presedinte a platit un pret de circa patru ori mai mic decat Casuneanu.

Dosarul a fost inchis in anul 2012 si redeschis, la cererea Parchetului General, in anul 2015.

Traian Basescu a declarat ca momentan nu a fost citat de Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (PICCJ) in dosarul in care a fost pus sub acuzare pentru spalare de bani.

''Printr-o adresa a PICCJ am fost informat ca sunt suspect pentru spalare de bani in forma continuata legat de achizitia unui teren si a unei case in anii 2000 si respectiv 2002, urmare a unei reclamatii facuta de domnul Ciuvica. Pentru corecta informare aduc la cunostinta ca in acelasi dosar, prin REZOLUTIA din 25 iunie 2012 a PICCJ s-a dispus neinceperea urmaririi penale. Acest dosar a fost redeschis in 2015 la solicitarea PICCJ. Pentru moment nu am fost citat la PICCJ. Cu certitudine, imediat ce voi fi citat ma voi prezenta in fata procurorului de caz'', a scris fostul sef de stat pe o retea de socializare.

Comentarii

comentariu

About the Author