Published On: mar, Apr 12th, 2016

Strainii se inghesuie sa ne viziteze un loc unic din tara

Pestera Hotilor sau Grota Haiducilor, cum mai este cunoscuta, din apropierea statiunii Baile Herculane este unul dintre cele mai cautate obiective turistice, cu precadere in sezonul estival. Va incepe un proiect de amenajare interioara a pesterii, urmand ca lucrarile sa fie finalizate pana la inceperea sezonului turistic estival. Va fi realizata  o balustrada pentru protectia turistilor, precum si realizarea unui traseu de vizitare in interiorul pesterii. Taxa pentru turistii care vor vizita Pestera Hotilor, si in acest an este 5 lei, tichetul fiind valabil  pentru vizitarea tuturor obiectivelor si traseelor turistice din Parcul National Domogled-Valea Cernei pe durata intregului sezon estival.

„Anul trecut am incasat din aceasta taxa aproximativ 9.000 lei, bani pe care ii vom folosi pentru lucrarile de amenajare a pesterii si traseelor turistice, iar in acest an ne-am propus sa sustinem din fonduri proprii lucrari in valoare de 50.000 lei pentru toate traseele si obiectivele turistice de pe raza Parcului”, a declarat ing. Ioan Gaspar – directorul Administratiei Parcului National Domogled-Valea Cernei.

Pestera Hotilor se afla in Baile Herculane, langa Hotelul Roman, avand  143 de metri lungime. Fiind foarte intens vizitata, peretii sunt acoperiti de iscalituri, cea  mai veche datand din 1820.

Comentarii

comentariu

About the Author