Published On: joi, Apr 7th, 2016

Soferul ucigas era suspect de epilepsie de acum 10 ani! / Ancheta merge greu pentru ca ucigasul nu poate vorbi cu procurorii / In schimb, vorbeste bine mersi cu presa!

Share This
Tags

Familiile a cinci braileni ucisi de un sofer suspectat de a fi epileptic inca de acum zece ani si al carui analize arata ca este suspect de a fi consumat droguri isi plang mortii, in timp ce autoritatile bajbaie in aflarea adevarului.

Culmea, soferul ucigas a fost in stare sa dea declaratii ziaristilor care l-au intervievat in spital, dar anchetatorii asteapta sa se afle intr-o stare mai buna pentru a-l ancheta ca la carte!
Marius Negoita are 27 de ani, 130 de kilograme,  si este agent de paza. Era cunoscut ca suspect de epilepsie inca de acum zece ani, asa cum sustine medicul de familie Steluta Nedelcu. "Mi-a fost pacient inca de la 17 ani. In 2006 a venit la mine fiindca facuse convulsii specifice epilepsiei. I-am dat trimitere la neurolog. A venit cu un RMN facut la Bucuresti, din care rezultau niste modificari si atunci am dat iarasi trimitere, scriind pe proprie raspundere ca e suspect de epilepsie. Nu a venit cu niciun rezultat de la neurolog. in 2013 a aparut din nou, dar pentru o criza sciatica, fiindca este obez si avea probleme cu spatele. De atunci nu l-am mai vazut. In 2015 a venit mama lui sa-i activeze cardul de sanatate, dar nu era asigurat si nu i l-am activat. Nu lucra atunci. Nu figureaza in baza de date a Casei de Asigurari ca epileptic. Nu a primit nicio reteta de la un neurolog, in acest sens. Putea sa ia din sistemul privat, pe bani, dar nu cred ca si-a permis, ca nu-i o familie cu asemenea potential material. Cred mai degraba ca lua de la cineva medicamente asociate cu neurolepticele, diazepam sau altceva. Retetele sunt speciale si nu se elibereaza oricum", a declarat dr. Steluta Nedelcu.
Chiar daca anchetatorii il menajeaza in privinta anchetei nedorind sa-l oboseasca cumva vorbind cu el, soferul ucigas da interviuri de pe patul de spital. Internat la Sectia Ortopedie din Corpul B al Spitalului Judetean Braila. El  a dat declaratii contradictorii in privinta accidentului spunand ba ca este epileptic si ca ar fi facut o criza, ba ca i s-ar fi strans presul sub pedalele masinii. Lanseaza insa o acuzatie grava la adresa medicului de familie despre care spune ca stia ca are probleme. "Nu este adevarat ca as fi consumat droguri. Am avut mai demult niste convulsii. Medicul de familie cred ca stia. Condoleante familiilor victimelor!", a declarat Marius Negoita reporterilor de la Infobraila.
Deocamdata, pentru anchetatori Marius Negoita este suspect si dupa ce va termina cu declaratiile date presei si se va vindeca dupa operatia la care a fost supus ieri procurorii vor stabili daca vor propune vreunui judecator sa-l aresteze sau nu. "Ieri, soferul a fost pus sub acuzare, avand calitatea de suspect. Pot sa va confirm ca este urmarit penal pentru ucidere din culpa si vatamare corporala grava", a declarat procurorul Gheorghe Velea, purtatorul de cuvant al Parchetului de pe langa Judecatoria Braila. 
Marius Negoita este vinovat de moartea a cinci oameni: Nicoleta Pirlog (41 de ani), Mirela Iosub (41 de ani), Nicoleta Oprea (37 de ani), Florin Oprea (40 de ani) si Anisoara Toader (52 de ani). 

Comentarii

comentariu

About the Author