Published On: mar, Apr 12th, 2016

Soferul masacrului de pe Soseaua Rm. Sarat nu era drogat / Pedeapsa va fi una mai blanda

Ieri dimineata, rezultatele probelor biologice analizate in laboratoarele Institutului de Medicina Legala (IML) Iasi, recoltate de la Marius Negoita, cel care a cauzat tragedia de pe Soseaua Ramnicu Sarat, din data de 4 aprilie, in care cinci persoane si-au pierdut viata, au ajuns pe masa anchetatorilor. Conform analizelor realizate de medicii legisti ieseni a reiesit ca tanarul nu se afla sub influenta substantelor psihotrope sau a alcoolului.  Aceste analize vin in contradictie cu rezultatele testelor realizate de medicii braileni, in ziua cu pricina, care au indicat urme de amfetamina, benzodizepina si canabis in sangele tanarului.

Pentru a se stabili cu exactitate daca tanarul se afla sau nu sub influenta stupefiantelor, au fost trimise mostre de sange si urina spre analiza in laboratoarele specializate ale Institutului de Medicina Legala Iasi, pentru ca judetul Braila este arondat acestui institut, si nu Bucurestiului, asa cum s-a speculat initial. Dr. Gina Ilie, sefa Serviciului de Medicina Legala Braila, a vorbit despre contradictia analizelor spunand ca “la Braila s-a facut probabil o testare calitativa, adica s-au folosit niste benzi care se coloreaza si exprima prezenta unor substante, dar este posibil sa nu fie foarte elocvente. Exista o marja de plus/minus vizavi de obiectivitatea lor. La Iasi, se face determinarea cantitativa pe probele de sange recoltate. Nu stiu daca s-a trimis acelasi sange sau a fost recoltata alta proba. Cu ajutorul aparatelor, faci determinari cantitative si vezi daca dozele sunt elocvente sau nu pentru niste manifestari. In acest caz, probabil ca au fost niste urme foarte slabe si nu au exprimare cantitativa. Trebuie precizat si faptul ca nu exista metode de conservare a probelor biologice. Nu este exclusa nici varianta ca substantele respective sa fi existat in organism, apoi s-au metabolizat”.

Anchetatorii braileni iau in calcul rezultatele de la IML Iasi, pentru ca asa prevede legea. Infirmarea faptului ca tanarul, in momentul producerii accidentului, era drogat, va atarna greu in ancheta acestui caz. “Noi le numim probe biologice, in sensul ca s-au facut teste pe urina si pe sange. Medicii legisti lucreaza cu o paleta foarte larga, ceea ce numesc ei markeri. Adica pe unul dintre markerii folositi ar fi iesit ceva daca s-ar fi consumat substantele psihotrope despre care s-a vorbit. Testul rapid efectuat la Braila nu este relevant pentru cercetarea penala, ci doar pentru cadrele medicale", a declarat procurorul Gheorghe Velea, purtator de cuvant al Parchetului de pe langa Judecatoria Braila. Aceste rezultate negative vor conta mult la pedeapsa pe care urmeaza sa o primeasca inculpatul. "Rezultatele negative ne arata faptul ca soferul nu consumase substante psihotrope. Nimic din cele sesizate la Braila nu s-a confirmat la Iasi", a mai spus Ghoerghe Velea.

Comentarii

comentariu

About the Author