Published On: mar, Apr 19th, 2016

Simionescu il ataca subtil pe fostul arhitect-sef al municipiului

Marian Ion, arhitectul-sef demisionar al municipiului, dupa ce a demisionat pentru a candida la Primaria Braila, a spus recent ca avea o libertate ingradiga cand se punea problema de a respinge sau de a propune proiecte, care vizau estetica orasului.

"Nu aveam voie sa proiectez nimic, nici pentru Braila nici pentru altcineva, caci asta e statutul de functionar public. Eu am tot venit cu propuneri, unele s-au materializat, altele nu. Mi-ar fi placut ca in activitatea mea sa spun ca nu imi place ceva si sa nu se faca acel ceva. Din pacate, arhitectul-sef nu are aceasta atributie, de a respinge o lucrare pe motiv ca nu e frumoasa", a declarat Marian Ion.

Primarul Aurel Simionescu i-a dat replica repede, in cadrul celei mai recente conferinte de presa, evidentiind faptul ca orice functionar public se poate plange oricand in privinta suprimarii atributiilor sau din oricare alt motiv. Dar, primarul a recunoscut ca sunt izolate cazurile in care functionarii publici iau atitudine si le transmit sefilor directi obiectiunile pe care le au. "Toti trebuie sa ne asumam modul in care arata orasul, in diverse dimensiuni. Recititi statutul functionarului public, care spune ca daca un functionar public – iar arhitectul-sef este un functionar public -, nu este de acord cu ceva care i se cere, atunci el trebuie sa faca o anumita procedura. Intai sesizeaza verbal seful ierarhic. Daca nu se rezolva, face o sesizare scrisa. Discuta, analizeaza. Nu semneaza sau semneaza cu obiectiuni. Deci, sunt o multitudine de astfel de aspecte. Face o informare. Exista o procedura pe care trebuie sa o derulam.(…) Ca si arhitect-sef ai activitati in a face arhitectura. El nu o sa poata spune niciodata ca a facut el ceva al lui. Nu are voie. Pentru ca el, ca persoana, nu poate face ceva. In schimb, ca functie poate", a declarat Simionescu.

Comentarii

comentariu

About the Author