Published On: lun, Apr 11th, 2016

Se dechide Biblioteca Franceza

Share This
Tags

Astazi, 11 aprilie 2016, ora 16.30, la Biblioteca Judeteana „Panait Istrati" Braila are loc deschiderea Bibliotecii Franceze "Ilarie Voronca" in cadrul Centrului Multilingv, aflat pe strada Belvedere nr. 3. Compartimentul a luat fiinta în 2013 printr-o donatie de carte franceza de 5.000 de volume aduse din Franta de Clubul Lyon, prin amabilitatea profesorului doctor Sofia Dima de la Universitatea Dunarea de Jos din Galati.

Fondul de carte cuprinde literatura universala franceza, enciclopedii, carți din domenii precum istorie, geografie, filozofie, generalitati, religie, politica, economie si stiinte, dar si albume de calatorie. Activitatile care se vor desfasura in cadrul sectiei sunt: imprumut la domiciliu sau consultare pe loc, concursuri scolare si literare – Ziua Francofoniei, expozitii de carte, clubul de lectura „Magia romanelor franceze". De asemenea, vor avea loc diverse manifestari desfasurate cu ocazia evenimentelor marcante ale culturii si civilizatiei franceze organizate de bibliotecarii sectiei sau in colaborare cu voluntari.

In cadrul Centrului Multilingv functioneaza si compartimentul de carte engleza care a luat fiinta in 2004 cu sprijinul Clubului Rotary Braila in colaborare cu Clubul Rotary din Newbury Park, SUA, printr-o donatie care a insumat 7.350 documente. Fondul existent contine beletristica, dar si carti din alte domenii, Sectia Engleza oferind aceleasi servicii ca si Biblioteca Franceza.

Va asteptam!

Comentarii

comentariu

About the Author