Published On: joi, Apr 21st, 2016

SANTAJ SENTIMENTAL SI AMENINTARI CU MOARTEA – Avocatul Valentin Marius Lupu din Baroul Galati a fost trimis in judecata pentru santaj, fals si uz de fals

Acuzatiile DNA nu au legatura cu coruptia: „Deoarece persoana respectiva nu era interesata de serviciile juridice si nici de inceperea unei noi legaturi sentimentale, avocatul i-a transmis mai multe mesaje tip sms sau afisate pe usa locuintei ce contineau amenintari cu acte de violenta si chiar cu moartea”

Magistrati – Dna

diana_alexandru_infobrailajpgDosar-telenovela la DNA-Galati, structura condusa de procuroarea Diana Alexandru (foto). Directia Nationala Anticoruptie a anuntat, miercuri 20 aprilie 2016, trimiterea in judecata avocatului Valentin Marius Lupu, din Baroul Galati, pentru santaj, fals material in inscrisuri oficiale, uz de fals si fals in inscrisuri sub semnatura privata, toate in forma continuata. In esenta, avocatul este acuzat ca ar fi constrans o clienta sa accepte o noua relatie sentimentala cu el. Pentru aceasta, sustin procurorii DNA, Valentin Marius Lupu ar fi falsificat si depus la instanta mai multe documente, prin care i-ar fi inscenat femeii calitatea de debitoare in doua procese civile cu un creditor imaginar.

DNA arata in comunicat ca, deoarece femeia „nu era interesata de serviciile juridice si nici de inceperea unei noi legaturi sentimentale”, avocatul i-ar fi transmis acesteia, in cursul lunii decembrie 2015, „mai multe mesaje tip sms sau afisate pe usa locuintei ce contineau amenintari cu acte de violenta si chiar cu moartea, daca nu va achita presupusa datorie (treptat majorata pana la nivelul de 25.000 euro) catre asa-zisul creditor”.

Iata acuzatiile DNA:

„Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Galati au dispus trimiterea in judecata, sub control judiciar, a inculpatului

LUPU VALENTIN-MARIUS, avocat in cadrul Baroului Galati, sub aspectul savarsirii infractiunilor de:

-santaj (in forma continuata),

-fals material in inscrisuri oficiale (in forma continuata),

-uz de fals (in forma continuata)

-fals in inscrisuri sub semnatura privata (in forma continuata).

In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt:

In perioada martie-septembrie 2015, inculpatul Lupu Valentin-Marius, in calitate de avocat in cadrul Baroului Galati, a depus la o instanta de judecata mai multe documente falsificate chiar de el, in vederea producerii unor consecinte juridice, prin care i-a inscenat unei persoane de sex femeiesc doua procese civile in care un asa-zis creditor fictiv sa o cheme in judecata pentru constatarea existentei unui imprumut. De mentionat este faptul ca inculpatul a falsificat inclusiv inscrisuri oficiale aparent emise de instanta de judecata.

Prin aceasta conduita infractionala, inculpatul a urmarit sa continue o relatie sentimentala cu persoana respectiva, in contextul in care aceasta ar fi apelat la serviciile sale de asistenta juridica.

Deoarece persoana respectiva nu era interesata de serviciile juridice oferite de inculpat si nici de inceperea unei noi legaturi sentimentale cu acesta, in perioada 07-17 decembrie 2015, avocatul Lupu Valentin – Marius i-a transmis mai multe mesaje tip sms sau afisate pe usa locuintei ce contineau amenintari cu acte de violenta si chiar cu moartea, daca nu va achita presupusa datorie (treptat majorata pana la nivelul de 25.000 euro) catre asa-zisul creditor.

Respectivele amenintari i-au produs persoanei respective o incontestabila stare de temere, constrangerea neavand scopul de a o determina pe aceasta sa plateasca suma respectiva de bani, ci speriata cu eventuale acte grave de violenta si pusa in postura aparenta de a plati prin constrangere cei 25.000 euro, aceasta sa apeleze la serviciile de asistenta juridica ale inculpatului Lupu Valentin-Marius.

Ulterior, inculpatul urma sa deturneze respectivul prilej (in mod insidios creat de el) pentru a determina persoana respectiva sa accepte initierea cu el a unei noi relatii sentimentale.

Dosarul a fost trimis spre judecare Curtii de Apel Galati, cu propunere de a se mentine masura preventiva dispusa in cauza.

Facem precizarea ca aceasta etapa a procesului penal reprezinta, conform Codului de procedura penala, finalizarea anchetei penale si trimiterea rechizitoriului la instanta spre judecare, situatie care nu poate sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie”.

sursa luju.ro

Comentarii

comentariu

About the Author

-