Published On: mar, Apr 26th, 2016

S-a decis soarta copiilor victimelor carnagiului de la TUG

In urma tragicului accident, care a ingrozit Braila, trei minori au ramas orfani, un baiat de doar 10 ani si-a pierdut ambii parinti, iar o fata de 17 ani impreuna cu fratele sau de 10 ani si-au pierdut mama. Autoritatile brailene au facut toate demersurile pentru a-i ajuta pe acestia. Directia de Asistenta Sociala si Protectia Copilului a luat in grija minorii si familiile victimelor accidentului .

Astfel baietul sotilor Oprea a fost dat spre ingrijire si educare unchiului din partea mamei. “Copilul sotilor Oprea, care au decedat in accidentul respectiv, a fost dat in regim de urgenta in plasament unchiului matern, cu a carui familie locuia in aceeasi curte", a declarat Nicoleta Oancea.

In cazul copiilor Nicoletei Pirlog, fata, care va implini varsta majoratului pe 28 aprilie il va lua in plasament pe fratiorul sau mai mic, cel putin pana cand tatal acestora se va putea intoarce din Olanda, unde este cu serviciul.

"Fata va implini 18 ani pe 28 aprilie si si-a exprimat dorinta de a-l lua pe baietelul care a implinit 10 ani, pe fratele ei, in plasament, cel putin in perioada in care tatal, care are serviciu in Olanda, este plecat din tara", a declarat Simona Cimpoae, director executiv al Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Drepturilor Copilului din cadrul Consiliului Judetean Braila.

Adultii care ii vor prelua pe minori vor primi si ajutoarele sociale aferente pentru ingrijirea acestora. Primaria Braila a acordat pana acum un ajutor de urgenta de 3.000 de lei pentru fiecare persoana decedata. Copiii, cat si adultii au fost consiliati psihologic, dar si sprijiniti material prin Directia de Asistenta Sociala, in toate cazurile fiind vorba de dificultati financiare.

Soferul care a provocat aceasta tragedie a fost incarcerat pe 21 aprilie, dupa ce judecatorul de drepturi si libertati de la Tribunalul Braila a schimbat masura din arest la domiciliu in arest preventiv. Din cauza problemelor de sanatate acesta a fost transportat in Bucuresti la Spitalul-Penitenciar Rahova, pentru 30 de zile.

Comentarii

comentariu

About the Author