Published On: mar, Apr 12th, 2016

Romania indeplineste toate conditiile pentru a adera la Spatiul Schengen

Mina Andreeva, purtatorul de cuvant al Executivului UE, a declarat ca Romania si Bulgaria indeplinesc toate conditiile pentru a adera la Spatiul Schengen. Aceasta a precizat ca decizia admiterii celor doua tari in zona de libera circulatie trebuie luata de statele membre.

"Consideram ca Bulgaria si Romania se califica pentru accesul in Spatiul Schengen. Acum, va fi necesara o decizie in unanimitate a tarilor membre UE", a declarat Mina Andreeva, potrivit agentiei Focus, intr-o conferinta de presa desfasurata la Bruxelles.

Romania si Bulgaria au solicitat de mai multi ani aderarea la Spatiul european de libera circulatie Schengen.

Presedintele Frantei, Francois Hollande, spunea in ianuarie, dupa intalnirea cu premierul Dacian Ciolos, ca sistemul Schengen trebuie imbunatatit, deoarece o destramare a acestuia ar avea consecinte extrem de grave pentru UE, el aratandu-se deschis aderarii Romaniei la acest spatiu. Premierul Dacian Ciolos a efectuat, la jumatatea lunii februarie, o vizita la Bruxelles, unde s-a intalnit cu inalti reprezentanti ai Comisiei Europene si ai Parlamentului European, printre temele abordate fiind aderarea Romaniei la Schengen.

Comentarii

comentariu

About the Author