Published On: vin, Apr 22nd, 2016

Romania a fost exclusa de la Eurovision

Televiziunea Romana (TVR) a fost retrasa dintre membrii EBU (European Broadcasting Union) din cauza datoriilor acumulate inca din 2007, a anuntat, vineri, EBU pe site-ul oficial, una dintre consecinte fiind eliminarea din competitia muzicala Eurovision.

Suciu: “Guvernul nu a gasit solutia tehnica si legala prin care sa se poata achita datoriile TVR”

Guvernul nu a gasit solutia tehnica si legala prin care sa se poata achita datoriile TVR fara sa incalce principiul concurentei, a declarat vineri Dan Suciu. Acesta a spus ca ar fo inechitabil sa fie acizat Executivul actual ca nu a platit o datorie care “de ani de zile zace prin diverse sertare".

"Societatea Nationala de Televiziune are multiple datorii. Ar fi o problema de concurenta neloiala si ar fi fost sesizate toate forurile care tin cont de concurenta pe plan european. Din pacate nu am gasit solutia tehnica si legala, mai ales, dincolo de cea financiara, deci n-am gasit in primul rand solutia tehnica legala prin care o eventuala plata sa poata fi facuta. Ne pare rau sa constatam acest lucru, dar adresa a sosit la noi abia in aceste zile. E o problema de ani de zile, trebuia rezolvata de ani de zile, sunt datorii de ani de zile si e cumva inechitabil sa fie acuzat acest Guvern de faptul ca nu a platit o datorie care de ani de zile zace prin diverse sertare", a precizat purtatorul de cuvant al Executivului, Dan Suciu.

In urma acestei datorii de 16 milioane de france elvetieni, acumutate treptat incepand cu 2007 Televiziunea Romana (TVR) a fost retrasa dintre membrii EBU (European Broadcasting Union/ Uniunea Europeana de Radio si Televiziune). Astfel TVR nu va mai dreptul de participare la editia din 2016 a Concursului Muzical Eurovision si va pierde accesul la alte servicii acordate membrilor EBU printre care se numara Eurovision News si Sports News Exchanges, precum si drepturile de a transmite evenimente sportive, servicii de expertiza legala, tehnica si de cercetare, precum si servicii de lobby.

Aceasta decizia a fost luata dupa ce a expirat termenul limita dat guvernului Romaniei pentru a face aranjamentele necesare in vederea efectuarii platii datoriilor.

Comentarii

comentariu

About the Author