Published On: mar, Apr 26th, 2016

PSD a cerut amanarea dezbaterii legii pensiilor speciale pentru alesii locali

Mihai Fifor, liderul grupului senatorial PSD, a cerut astazi retrimiterea la comisii a legii privind pensiile alesilor locali, astfel s-a stabilit in plenul Senatului un termen de doua saptamani pentru rediscutarea actului normativ. Aceasta decizie a fost luata cu majoritate de voturi.

Actul normativ a primit raport de adoptare cu amendamente la Comisia de constitutionalitate, presedintele Comisiei anuntand ca textul este identic cu cel adoptat la comisiile din Camera Deputatilor.

Potrivit amendamentelor aprobate, legea intra in vigoare la 1 ianuarie 2017, iar banii vor fi alocati de la bugetul local. Pensia de ales local nu se poate cumula cu cea de parlamentar, iar cei care au condamnari cu executare in exercitarea atributiilor de ales local – primar, viceprimar, presedinte de Consiliu Judetean si vicepresedinte – nu vor beneficia de aceasta lege.

Curtea Constitutionala a admis, la inceputul anului, contestatia Cabinetului Ciolos privind constitutionalitatea legii privind pensiile alesilor locali. Judecatorii au invocat faptul ca nu este indicata sursa de finantare, dar au aratat si ca actul normativ discrimineaza intre categoriile de alesi locali, simplii consilieri locali si judeteni fiind exceptati de la lege.

Comentarii

comentariu

About the Author