Published On: vin, Apr 15th, 2016

Proprietarii localurilor brailene vor terase pentru fumatori

Ieri, primarul, Aurel Simonescu, a anuntat ca terasele de vara ar trebui sa se deschida de la 1 mai. Acesta a precizat ca procedurile prin care se fac evaluarile in baza carora se va elibera, ulterior, avizul de functionare pentru terase sunt ingreunate deoarece foarte multe societati au solicitat inchiriei de spatii in fata localului pe care il detin, pentru a amenaja spatii pentru fumatori.

"Initial, eu am spus ca vreau sa incercam sa tinem Consiliul Local Municipal undeva in 21 – 22 aprilie, pentru ca in ultima saptamana atunci, ma rog, lumea are alte preocupari. Mi-au spus evaluatorii: «stiti, nu prea putem noi sa terminam». Deci, poate in 26 – 27 aprilie sa tinem sedinta, ca sa fie si un numar mai mare de evaluari facute. Pentru ca aflu acum ca sunt cateva sute de potentiale solicitari despre terase. De cand cu legea pentru fumat, toata lumea considera ca terasa e un spatiu in care se poate fuma. Atunci, povestea asta cu evaluarea devine una dificila, pentru ca nu sunt toti identici, fiecare are propria viziune. Nu pot sa modific termenul. Repet, sper ca daca lucrurile se vor rezolva si vom avea evaluarile undeva in 25 – 27 aprilie, atunci toata lumea isi va putea face terasa. Problema va fi pe terasele despre care discutam ca si licitare, pentru ca abia de atunci putem sa dam drumul la licitatie. Discutam despre Faleza, Gradina Publica si asa mai departe", a declarat Simionescu.

Simionecu a adus in discutie si aspectul teraselor de vara si a spus ca acestea vor respecta regulamentul adoptat de CLM: "Eu sunt impotriva standardizarii la modul: «toata lumea umbrele roz!». Dar fiecare local trebuie sa aiba o unitate in imagine, trebuie sa aiba un anumit tip de scaune. Sa nu vina acum cu scaune de plastic asezate nu stiu pe unde. Trebuie sa isi amenajeze flori, lucruri din acestea. Adica formatul acesta de impunere".

Comentarii

comentariu

About the Author