Published On: lun, Apr 11th, 2016

Politistii Braileni au desfasurat actiuni pentru siguranta pietonilor

Aproape 30 de politisti rutieri au actionat zilnic, in judetul Braila, pentru combaterea nerespectarii dispozitiilor legale privind acordarea prioritatii de trecere pietonilor angajati in traversarea regulamentara a drumului public si nerespectarea de catre pietoni a normelor privind circulatia pe drumurile publice.

Au fost constatate peste 300 de abateri privind nerespectarea normelor legale de catre pietoni, respectiv neacordarea prioritatii acestora de catre conducatorii auto, si au fost retinute 32 de permise de conducere.

In perioada 04-10 aprilie 2016, politistii rutieri au actionat pentru cresterea gradului de siguranta rutiera pe drumurile publice si fluidizarea traficului, siguranta pietonilor constituind una dintre prioritatile politistilor.

Activitatile i-au avut in vedere atat pe conducatorii auto care nu acorda prioritate de trecere pietonilor angajati in traversare regulamentara, cat si pe pietonii care nu respecta normele rutiere.

Astfel, au fost constatate 312 abateri privind nerespectarea normelor legale de catre pietoni si 32 pentru neacordarea prioritatii acestora de catre conducatorii auto, carora li s-a suspendat exercitarea dreptului de a conduce autovehicule.

Valoarea totala a amenzilor este de 26.880 de lei.

Comentarii

comentariu

About the Author