Published On: vin, Apr 29th, 2016

Politistii braileni au confiscat 20 de kilograme de peste si mai multe unelte de pescuit

Miercuri, 27 aprilie, politisti din cadrul Politiei orasului Insuratei si Sectiei 5 de Politie Rurala Viziru au efectuat, in baza mandatelor, perchezitii la locuintele a cinci persoane, cu varste cuprinse intre 35 si 64 de ani, din comuna Tufesti, banuite de comiterea de fapte de braconaj piscicol. Astfel, politistii au gasit, la domiciliile a patru dintre acestea, 25 de unelte pentru pescuit detinute ilegal (plase de pescuit monofilament, plase de pescuit din ata, prostovoale etc.), precum si cantitatea de 20 kg de peste, specia scrumbie, pentru care nu existau documente legale.

Toate uneltele de pescuit au fost ridicate in vederea confiscarii si cantitatea de peste a fost confiscata si predata unei societati comerciale, in vederea valorificarii.

“Pe numele celor in cauza au fost intocmitte dosare penale pentru infractiunile de detinerea prostovoalelor si a altor tipuri de unelte de pescuit comercial, detinerea plaselor de tip monofilament si detinerea fara documente a pestelui, in conformitate cu prevederile O.U.G. 23/2008 privind pescuitul si acvacultura”, se arata in comunicatul Politiei.

Comentarii

comentariu

About the Author