Published On: mar, Apr 26th, 2016

Peste 100 de kilograme de peste expirat au fost confiscate de politisti

Sambata, 23 aprilie, brailenii au dat navala in piete la standurile cu peste, avand in vedere ca pe 24 au fost Floriile si dezlegare la peste. Dar, nu doar brailenii dornici sa cumpare peste, ai vizitat pietele, ci si politisti specializati in investigarea criminalitatii economice, impreuna cu reprezentanti din cadrul Directiei Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor si Agentiei Nationale pentru Oescuit si Acvacultura, au controlat 16 agenti ecominici ce au ca obiect de activitate comertul cu peste si produse din peste.

In urma controalelor efectuate de oamenii legii s-au constatat nereguli la 4 unitati comerciale din Piata Mare au fost aplicate sanctiuni cotraventionale, in valoare totala de 6.000 lei, 3 fiind aplicate conform Legii 12/1990 si una conform H.G. 984/2005 privind stabilirea si sanctionare contraventiilor la normele sanitare veterinare si pentru siguranta alimentelor.

Mai mult la acesti agenti economici a fost depistata si ridicata cantitatea totala de 100,5 kg de peste(sanger, macrou, hering, crap si stiuca) si icre, care erau expirate. Intreaga cantitate, in valoare de 2.540 de lei a fost confiscata in vederea distrugerii in conditiile legii.

Comentarii

comentariu

About the Author