Published On: vin, Apr 8th, 2016

Parlamentarii au salarii demne de occident, dar platesc pentru o masa de trei ori mai putin decat un student

Unul dintre locurile din Capitala unde se mananca cel mai ieftin este restaurantul din Casa Poporului unde iau masa parlamentarii. Alesii nostri cu salarii deosebit de mari mananca pe saturate la preturi mai mici decat in cantinele pentru studenti. Un parlamentar plateste pentru un pranz intre 2 lei si 9 lei, informeaza B1 TV.

Preturile platite de parlamentari pentru o masa sunt foarte mici. Chiar si in restaurantele fara pretentii sunt preturi de cel putin trei ori mai mari. Spre exemplu, acestia pot opta pentru o portie de pui cu mazare la un pret infim de doar 5 lei. Daca doresc o portie de pulpa de porc cu sos picant, parlamentarii achita nu mai multe de 6 lei. Si preparatele din vita vin cu un pret “promotional” pentru Parlament. Pentru o portie de antricot de vita la tava demnitarii scot din buzunar 9 lei.

Si cabanosul la gratar are un pret special la restaurantul din Palatul Parlamentului. Doar 3 lei platesc alesii pentru o portie. Cei care nu prefera carnea se pot considera si mai norocosi, astfel ca preturile sunt si mai mici. O portie de mancare de mazare costa putin peste 2 lei in timp ce mancarea de spanac se gaseste in meniul parlamentarilor la putin peste 1 leu.

Cat platesc alesii pe mancare in restaurantul din Casa Poporului:

- pui cu mazare: 4.69 lei

- pulpa de porc cu sos picant: 6.17 lei

- antricot de vita la tava: 8.68 lei

- chiftele marinate: 4.32 lei

- limba cu masline: 6.71 lei

- ciolan afumat: 3.48 lei

-cabanos la gratar: 3.22 lei

- mancare de mazare: 2.84 lei

- mancare de spanac: 1.77 lei

Comentarii

comentariu

About the Author