Published On: mar, Apr 12th, 2016

Obama a premiat o romanca care a revolutionat lumea stiintei

Cercetator principal la California Institute for Technology, romanca Viviana Gradinaru, se numara printre cei 105 castigatori din acest an ai ”Presidential Early Career Awards for Scientists and Engineers”, cea mai inalta distinctie acordata de conducerea SUA  tinerilor specialisti in domeniul cercetarii stiintifice si  tehnologice , precizand ca inmanarea premiilor va avea loc la Washington in primavara acestui an.

„Acesti cercetatori aflati la inceputul carierei lor sunt deschizatori de drum pentru eforturile noastre de a face fata si de a intelege provocari pornind de la schimbarile climatice pana la sanatate si bunastare”, a afirmat presedintele american, Barack Obama, care i-a felicitat pe laureati si i-a incurajat sa fie in continuare un exemplu ”al incredibilei ingeniozitati a poporului american”.

Romanca  Viviana Gradinaru, este absolventa a Faculatatii de Fizica, avand  un doctorat la prestigioasa Universitate Stanford  din SUA si este profesor asistent la California Institute for Technology, devenind celebra prin obtinerea unor soareci cu piele si organe complet transparente.

Astfel, se deschide calea pentru o mai buna intelegere a interactiunilor dintre creier si corp, pentru posibilitatea unui diagnostic clinic mai precis si pentru o mai buna monitorizare a bolilor, dupa cum a explicat Viviana Gradinaru, citata de ziarul britanic ”The Independent” la 1 august 2014.

Castigatorii acestor premii, care au fost instituite de presedintele de atunci al SUA, Bill Clinton, au fost recompensati pentru cercetarile lor stiintifice inovative.

Comentarii

comentariu

About the Author