Published On: vin, Apr 8th, 2016

O tigara aruncata, pe digul Braila – Galati, i-a pus pe jar pe pompierii braileni

Miercuri seara, locuitorii comunei Cazasu au fost pusi pe jar, dupa ce un incendiu de vegetatie uscata s-a intins pe circa 40 de hectare. Conform primelor investigatii incendiul a fost provocat intentionat, de persoane ramase deocamdata necunoscute. Focul a pornit in jurul orei 17.00, iar pentru aplanarea acestuia a fost nevoie de interventia prompta a pompierilor cu trei autospeciale cu apa si spuma, din dotarea Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Dunarea" Braila. Interventia a fost una dificila deoarece suprafata afectata s-a intins pe mai bine de 40 de hectare.

In aceeasi seara, pompierii braileni au fost solicitati sa intervina pentru stingerea altui incendiu petrecut pe digul Braila – Galati. Se presupune ca incendiul a pornit de la un rest de tigara aruncat la intamplare.

Potrivit Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Dunarea" Braila, in 2015 s-au inregistrat, pe raza judetului Braila, 130 de incendii de vegetatie provocate intentionat, pentru igienizarea terenurilor agricole. Potrivit legilor in vigoare, incendierea suprafetelor arabile se poate face numai daca pe terenul in cauza exista boli sau daunatori ce nu pot fi combatuti decat prin ardere. In acest sens, trebuie obtinut un aviz de la Unitatea Fitosanitara din cadrul Directiei Agricole. In cazul in care incendierea terenului se face fara avizul specialistilor, cel care a provocat incediul este sanctionat cu amenzi aplicate de ISU si Garda de Mediu.

Comentarii

comentariu

About the Author