Published On: vin, Apr 22nd, 2016

O saptamana altfel la frontiera de Est

Share This
Tags

In cadrul acestui program, in perioada 18 – 22  aprilie a.c., Sectoarele Politiei de Frontiera Oancea (Punctul de Trecere a Frontierei Oancea), Bivolari, Galati, Iasi, Tutora si Foltesti, structuri subordonate Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Iasi, au fost vizitate de peste 700 de copii din cadrul unor scoli si gradinite de pe raza judetelor Iasi si Galati.

Reprezentantii politiei de frontiera participanti la activitate le-au prezentat copiilor sediile institutiilor, activitatile specifice ce se desfasoara in punctele de trecere a frontierei, precum si principalele atributii ale politistilor de frontiera. Totodata colegii nostri le-au prezentat copiilor tehnica din dotare si aparatura speciala, utilizata in activitatile de supraveghere si control a frontierei de stat a Romaniei, in scopul prevenirii si combaterii migratiei ilegale si a infractionalitatii transfrontaliere.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De asemenea, copiii au urmarit cu interes exercitii demonstrative efectuate cu cainii din dotare, fiind impresionati de performantele acestora de a depista in decurs de cateva minute "drogurile" si tigarile de contrabanda ascunse. Eforturile colegilor nostri canini, precum si ale politistilor de frontiera care i-au condus in activitatea de cautare au fost rasplatite cu aplauze.

Politisti de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Foltesti au initiat o actiune de ecologizare a Lacului Vlascuta, arie protejata situata in zona de frontiera. La activitate au participat elevi din cadrul Scolii Gimnaziale „Ghe. Poalelungi” Mastacani.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Si daca in aceasta perioada a fost „Scoala altfel”, politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Tutora s-au gandit sa aiba si ei o misiune altfel decat cele specifice. Luand la cunostinta despre situatia grea prin care trece o familie din localitatea Moreni cu doi copii in varsta de 1 an, respectiv 2 ani, care sunt crescuti de bunica, a carei singura sursa de venit consta in alocatiile celor mici,  politisti de frontiera din cadrul compartimentului Ture Servicu s-au deplasat in localitatea la domiciliul familiei si au oferit produse alimentare si nealimentare (haine, jucarii). Bucuria de pe chipul celor doi copii i-a determinat pe lucratorii nostri sa ia decizia de a continua ajutorarea celor trei persoane si pe viitor.

Comentarii

comentariu

About the Author

-