Published On: mie, Apr 27th, 2016

O galateanca a castigat cel mai important concurs de Drept din Europa

dreptdanubiusIn acest an au participat 154 de universitati din peste 20 de state membre ale Uniunii Europene cat si din SUA.

Castigatoarea titlului de „Best General Advocate” se numeste Emma Cristina Gheorghiu si este studenta in anul IV la ID la Universitatea Danubius din Galati.

”Concursul se numeste European Law Moot Court Competition (ELMC) si a inceput inca din anul 1988, fiind cel mai prestigios concurs axat pe dreptul european. Printre organizatori se numara si directorul Departamentului de Comunicare si Relatii Publice al Curtii de Justitie a Uniunii Europene si multi dintre asistentii judecatorilor de la Curte, majoritatea participand, la randul lor, la acest concurs in timpul facultatii.

In acest an au participat 154 de universitati din peste 20 de state membre ale Uniunii Europene cat si din SUA, dintre care numai 6 universitatii au ajuns sa participe la marea finala din Luxemburg saptamana trecuta. Echipa castigatoare a fost Universitatea Ljubljana, premiul pentru cel mai bun Avocat General a fost castigat de catre mine din partea Universitatii Leiden, iar premiul pentru cel mai bun reprezentant al Comisiei Europene a fost atribuit Universitatii Columbia din New York, SUA”., a marturisit tanara pentru site-ul universitatii Danubius.

Comentarii

comentariu

About the Author

-