Published On: mie, Apr 6th, 2016

Metoda “SMEN” a ajuns si in Braila

In ziua de 1 aprilie, in jurul orei de 21.00, politistii au fost anuntati sa intervina la o sesizare cu privire la o inselaciune prin metoda “Smen” , comisa de catre o persoana intr-un magazin din comuna Viziru.

“Dupa ce a cumparat cateva produse si le-a achitat, a rugat vanzatoarea sa-i schimbe suma de 600 lei, din bancnote de 10 lei in bancnote de 50 lei. Dupa ce i-a schimbat banii, au numarat impreuna 12 bancnote de 50 lei, moment in care barbatul a sustras o parte, apoi a plecat fara ca angajata sa-si dea seama imediat", a precizat scms. Jenel Sogor, purtator de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean Braila. Politistii efectueaza acum cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de inselaciune si pentru identificarea barbatului. Prejudiciul cauzat este de 300 lei.

Ce este metoda “Smen”?

Politistii atrag atentia angajatilor societatilor comerciale sa fie foarte atenti in momentul in care primesc de la clienti bancnote mari pentru a fi schimbate in altele mai mici sau pentru a achita diferite produse.

Aceasta metoda de inselaciune presupune solicitarea schimbarii unor sume mari de bani de catre suspecti la diverse institutii sau magazine. In momentul in care banii sunt predati, escrocul sustrage o parte din bani si ii ascunde, continuand sa tina victima de vorba, pentru ca aceasta sa nu descopere ca suma de bani nu mai este aceeasi ca la inceput.

Comentarii

comentariu

About the Author