Published On: joi, Apr 7th, 2016

JUDECATA LU’ PESTE – In procesul cu Kovesi, judecatoarele CAB Madalina Radulescu si Doris Tomescu au refuzat sa admita referatul Inspectiei Judiciare

Share This
Tags

Dezvaluiri – Evenimente

Fierbere mare miercuri dupa-amiaza, 6 aprilie 2016, la Curtea de Apel Bucuresti. Numerosi jurnalisti au venit sa asiste la marele proces dintre sefa DNA Laura Kovesi (in calitate de reclamanta, dar si de parata) si vedetele Antena 3 Mihai Gadea, Bianca Nae, Radu Tudor si Mugur Ciuvica si senior-editorul Lumeajustitiei.ro Razvan Savaliuc (foto stanga). In urma scrisorii deschise publicate marti de jurnalistii acuzati de Kovesi ca i-au lezat imaginea – scrisoare prin care se arata ca nu se respecta nici macar aparenta unui proces echitabil intrucat una din judecatoarele completului, Andreea Doris Tomescu, este fost procuror DNA facut judecator cu avizul Laurei Kovesi – la Curtea de Apel Bucuresti au avut loc miscari importante.

-Judecatoarea Andreea Doris Tomescu a facut cerere de abtinere, recunoscand ca nu poate fi obiectiva in judecarea cauzei, intrucat a fost avizata ca judecator de reclamanta din dosar, pe cand aceasta din urma era Procuror General al Romaniei;

-Un alt judecator de la Sectia a III-a civila, investit sa solutioneze cererea de abtinere a judecatoarei Tomescu s-a abtinut la randul lui, declarandu-se si el incompatibil;

-Uluitor, cererea de abtinere a fost in final respinsa, iar judecatoarea Tomescu trimisa in sala sa judece cauza “binefacatoarei” ei Laura Kovesi;

-Presedinta Completului Madalina Radulescu a inceput sedinta de judecata, incercand sa impute colegului nostru, Razvan Savaliuc, ca a depus un document obtinut de la Inspectia Judiciara cu o zi inainte de sedinta de judecata, in loc de minim 5 zile, cum cere legea.

Razvan Savaliuc i-a replicat: "Doamna presedinta, dumneavoastra nu trebuie sa tineti cont de prevederile Codului de procedura civila, inteleg ca este un cod prost facut, insa dumneavoastra sunteti obligata sa asigurati un proces echitabil si sa tineti cont de prevederile art. 20 din Constitutia Romaniei, care spun ca atunci cand exista neconcordanta intre legile interne si tratatele internationale la care Romania a aderat, se aplica normele internationale, iar dumneavoastra aveti obligatia sa va indepliniti rolul activ si sa staruiti in aflarea adevarului, acceptand inclusiv proba Inspectiei Judiciare, care a fost emisa la 1 aprilie 2016, nu din vina mea, ci pentru ca acum am reusit sa o obtin. Va reamintesc ca la termenul trecut v-am cerut in mod expres sa faceti o adresa la Inspectia Judiciara intrucat am formulat o cerere de indreptare a erorii materiale, prin care am cerut sa se corecteze grava eroare din Raportul Inspectiei de aparare a reputatiei reclamantei Laura Kovesi prin care se sustinea ca am participat la emisiunea Sinteza Zilei din 19.06.2014 si in care eu nu am participat".

Judecatoarea Radulescu nu s-a lasat si a afirmat ca nu e nevoie de o asemenea proba, intrucat reclamanta Laura Kovesi ar fi facut corectiile necesare printr-o cerere precizatoare.

Razvan Savaliuc: "Doamna presedinta, dumneavoastra ati citit sentinta de fond?"

Judecatoarea Madalina Radulescu: "Inca nu am ajuns acolo."

Razvan Savaliuc: "Doamna presedinta, va informez ca sentinta de la fond prin care am fost obligat sa ii platesc bani reclamantei a retinut ca as fi comis fapta ilicita si ca as fi produs un prejudiciu exclusiv pe baza Raportului Inspectiei CSM pe care vi l-a depus reclamanta la dosar, despre care Inspectia Judiciara a recunoscut acum ca a fost gresit si a recunoscut ca eu nu am participat la emisiunea respectiva, cum s-a retinut in sentinta. Am fost victima unei erori judiciare la fond pe care am venit acum sa o demonstrez. Nu ati vrut sa administrati aceasta proba si m-ati obligat sa o aduc eu acum (vezi facsimil)”.

Instanta de judecata s-a susotit pret de cateva momente, dupa care a anuntat cu nonsalanta ca isi mentine decizia de respingere a Referatului Inspectiei Judiciare: “Nu este concludenta”.

Urmare a refuzului de a administra o proba emisa de Inspectia Judiciara a CSM care si-a recunoscut greseala comisa, Razvan Savaliuc a cerut instantei sa ia act ca formuleaza cerere de recuzare a ambilor judecatori din complet.

Judecatoarea Madalina Radulescu: "Care sunt motivele?"

Razvan Savaliuc: "Pentru indeplinirea cu rea-credinta a obligatiilor profesionale. Mi-ati respins toate probele in aparare, inclusiv cele pe cererea reconventionala prin care intentionez sa probez ca paratele Laura Kovesi si DNA au comis impotriva mea o fapta ilicita cauzatoare de prejudicii. Va rog sa trimiteti cererea mea de recuzare pe care v-o pot formula acum oral sau in scris, daca imi dati un scurt ragaz, si sa o inaintati completului imediat urmator pentru a se pronunta".

Procesul a fost suspendat, iar Razvan Savaliuc impreuna cu avocatul Antena 3 Marius Arizan dar si cu avocatul Dan Chitic care a venit sa asiste la proces ca multi alti avocati si persoane in semn de solidaritate au purces la redactarea cererii de recuzare pe balustrada de peste Sala Pasilor Pierduti din Palatul de Justitie .

Cererea de recuzare, impreuna cu taxa de timbru de 100 de lei au fost transmise Curtii de Apel Bucuresti prin fax, dar si pe mail pentru ca cel mai devreme joi, 7.04.2016, Completul imediat urmator sa se pronunte.

sursa luju.ro

Comentarii

comentariu

About the Author

-