Published On: joi, Apr 21st, 2016

Ionel Epureanu e incantat de posibilitatea construirii podului peste Dunare

La inceputul acestei saptamani, a avut loc o intalnire in judetul Tulcea pe tema Strategiei de Dezvoltare a Deltei Dunarii, la care a participat si presedintele CJ Braila, Ionel Epureanu. Printre numele invitatilor se numara si premierul Dacian Ciolos, care a discutat despre posibilitatea construirii podului peste Dunare. Epureanu este incantat ca proiectul podului ar putea prinde contur in anul 2017. Acesta a adaugat ca luna viitoare se poate afla rezultatul studiului de fezabilitate pentru pod, revizuit anul trecut la comanda Ministerului Transporturilor.

"Au fost prezenti si domnul prim-ministru si domnul viceprim-ministru la dezbaterea Strategiei de Dezvoltare a Deltei Dunarii, in care sunt alocati mai mult de 1,1 miliarde de euro. Din zona de infrastructura mare se intentioneaza alocarea a 200 milioane euro pentru podul Braila – Macin. Va mai exista o dezbatere pe aceasta strategie si, intr-un orizont de timp relativ apropiat, Guvernul intentioneaza sa aprobe aceasta strategie. In acelasi timp, revizuirea studiului de fezabilitate pentru pod se va incheia la 11 mai. Va fi inaintat la Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) pentru o analiza in comisia tehnico-economica. Ulterior, va fi inaintat la Ministerul Transporturilor, iar al treilea pas ar fi aprobarea indicatorilor tehnico-economici in sedinta de Guvern. Daca se reusesc pasii acestia, practic se poate trece la executia proiectului tehnic. Daca se disponibilizeaza si diferenta de bani care ar fi necesara, nu stiu, din bani guvernamentali, din imprumut extern, poate si cu o cofinantare din partea noastra – dar oricum e destul de mare suma care trebuie acoperita -, speram ca totusi undeva in 2017 acest vis trambitat de 30 de ani sa devina cumva realitate(…) De la Galati, la intalnire a fost prezent domnul presedinte al CJ, Nicolae Bacalbasa. Au fost si alti membri ai Guvernului, societatea civila a fost reprezentata si administratiile locale, judetene din zona Tulcea, Constanta. Se pare ca tunelul nu este o varianta viabila si cei de la Ministerul Transporturilor nu o au in calcul in momentul acesta. Proiectul podului a fost prezentat de un domn secretar de stat la Ministerul Transporturilor. (…) Sincer, am oarece emotii in legatura cu realizarea proiectului privind podul, dar eu cred ca sunt sanse acum. Vom vedea daca se va concretiza. Intotdeauna depinde de oameni",a declarat Epureanu.

Proiectul podului peste Dunare face parte din Masterplanul General pentru Transport, dar are grad de prioritate II, cu orizont de implementare abia spre 2030.

Comentarii

comentariu

About the Author